Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891540    








Honlapkeszites

Vállalkozói fórum

Nagykanizsa Megyei Jogú Város és a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara megbeszélésre hívta a város 15 legnagyobb adófizetõ és foglalkoztató vállalkozását a Vasemberház Dísztermébe. A tanácskozás eredményérõl Cseresnyés Péter polgármester és Dr. Polay József, a kamara elnöke pénteken tájékoztatta a sajtó munkatársait.

A találkozó okáról Cseresnyés Péter kiemelte: a választási kampányban és utána is folyamatosan azt hirdette, városvezetõ csak a saját kútfõjébõl nem meríthet, ha a közösség érdekében dolgozik. Ki kell kérni minél szélesebb körben az emberek véleményét. A polgármester elhatározta egy olyan grémium létrehozását is, mely az õ és a városvezetés munkáját segíti. A társadalmasítás második lépése volt a mostani találkozó, mely a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére jött létre. Pozitív visszajelzést kaptak a vállalkozások vezetõitõl, véleményük szerint érdemes folytatni és rendszeressé tenni a hasonló fórumokat, hogy megismerjék egymást, és a város fejlesztési elképzeléseit. Tapasztalataikat, tudásukat szívesen átadják a város jövõje érdekében. A cégek képviselõi azt is megemlítették, meglátásuk szerint miért gyengült meg a város lakosságot megtartó ereje, és miben látják a kibontakozás lehetõségét. Néhány probléma felvetésén túl azt is megjegyezték, nehéz minõségi szakembereket találni Nagykanizsán, ezért fontos lenne a közép- és felsõfokú szakképzés erõsítése.


 Dr. Polai József elmondta, mintegy 2-2,5 milliárd forintot szánnak fejlesztésre a városunkban mûködõ legnagyobb vállalkozások, melyek közül a találkozón közel húsz cég képviseltette magát, köztük a Rotary Fúrási Zrt., a General Electric, a Délzalai Vízmû Zrt., a Kanizsa Trend Kft., a Gázgép, az E-ON és a Tesco vezetõi is.

B.E.



2011-06-20 11:41:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül