Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948797    








Honlapkeszites

„Isten hozta közöttünk”

Újabb állampolgári eskütétel helyszíne volt a nagykanizsai házasságkötõ terem. Ezúttal a marosvásárhelyi születésû Gudlin Etelka lett állampolgárrá Cseresnyés Péter polgármester elõtt férje, anyósa és sógornõje jelenlétében.

A jegyzõkönyv aláírása és a magyar himnusz elhangzását követõen Cseresnyés Péter többek között e szavakkal köszöntötte az erdélyi születésû hölgyet, aki 2008 óta él városunkban: „Isten hozta közöttünk, most már hivatalosan is. Ezt az állampolgárságot annak idején erõszakkal vették el a nagyszüleitõl, attól a generációtól, amelynek tagjai magyarnak születtek, majd román állampolgárok lettek, de szívükben mindig magyarok maradtak, s Magyarországot tekintették igazi hazájuknak. Ez az eskü több egyszerû formalitásnál, ez a papír több egy hivatalos dokumentumnál. A köztársasági elnök döntése azt jelzi, a magyar állam, a nemzet közössége is elkötelezte magát ön mellett. 


"Felelõsségvállalásunk, sorsunk, mostantól közös. Ön már eddig is sokat tett ezért a közösségért, mindenekelõtt azzal, hogy megmaradt magyarnak. Élete, tanulmányainak számos helyszíne is errõl tanúskodik. A nagy múltú Bolyai Farkas Elméleti Líceum után a Sapiencia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, majd a kolozsvári Babes Bolyai Egyetem következett. Tudását, tapasztalatait évek óta Nagykanizsán kamatoztatja, hiszen házasságkötése révén ide hozta a szíve. Jelenleg a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása Munkaszervezetének keretében mûködõ Családsegítõ és Gyermekjóléti Szolgálat családgondozója, vagyis a társadalom és Nagykanizsa számára rendkívül értékes, felelõsségteljes munkát végez, amelyért köszönet és megbecsülés illeti.”
A polgármester végül azt kívánta, találja meg itt számítását, boldogságát, és legyen elégedett, büszke, nagykanizsai polgár.

B.E.



2011-06-23 10:42:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül