Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949481    








Honlapkeszites

Kisebbségi önkormányzatok támogatása

A Regionális Közigazgatási Hivatal a részletes tájékoztatással a KMSZI és az Apáczai Csere János Kar szakmailag és ötletekkel támogatja feladatvállalásaikban a kisebbségi szervezeteket az új támogatási rendszerben!

A miniszterelnöki hivatal döntését követõen gyorsított informatikai hírláncon fut végig a kisebbségi önkormányzatok támogatását érintõ információ. Ezzel szemben nagyon sok kisebbségi szervezetnek még mûködõ e-mailje sincs.


(1. kép Országbíró Zoltán Stockholmban, a béke kutatás európai intézményében.)

A tájékoztatás javítása érdekében a Nyugat-Dunántúli Regionális Közigazgatási Civil Fõkoordinátor Országbíró Zoltán több konferenciát szervez a régió civilszervezetei részére. A miniszterelnöki hivatal döntését követõen a közigazgatási hivatalok feladata az új információk eljuttatása a kisebbségi szervezetekhez. Az idõ kevés, az érintettek tájékozódásra nyitva maradt ideje rövid. A rövid idõ alatt a feladatokat jól és szakmailag hitelesen kialakítani nem könnyû feladat. A KMSZI Kisebbségi és Migrációs Módszertani Intézet és az Apáczai Csere János Kar a civilszervezetekkel számos feladatban a szakmaiságot erõsítve vállal feladatot megkeresésekor.

(2.kép Nincs idõ a "lajhár" lustaságára, 2008. február közepe gyorsan elérkezik)

Az országban példaértékûen és egyedülállóan a Nyugat-Dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal széles körben szeretné eljuttatni az információkat és a véleményeket begyûjteni. Gyõrben 2008. január 29-én, a Megyeházán 10-14 óra, pár nappal késõbb Szombathelyen és Zalaegerszegen Országbíró Zoltán regionális közigazgatási civil fõkoordinátor és munkatársai tartanak konferenciát a témában, hogy minden kisebbségi önkormányzat pártszimpátiájától függetlenül közvetlenül és élõ szóban tájékozódhasson. Nagy létszámban számítanak a kisebbségi önkormányzatok képviselõire és tagjaira minden helyszínen. A civilek számára az ilyen kezdeményezések valóban értékesek, ahol a hatóság és civilszervezetek segítik egymást.

Gyõr - Szombathely - Zalaegerszeg jó példát mutat az ország egészének.



2008-01-29 09:59:40


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül