Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892257    








Honlapkeszites

Európai elismerést kapott a DKG-EAST Zrt.

A DKG-EAST Zrt. elnyerte a „3* Elismerés a Kiválóságért” Európai elismerést. A díjat és a tanúsítványt Sugár Karolina, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület elnöke adta át K. Nagy József vezérigazgatónak a társaság központi irodaházában.


A Zrt. a 2010-es évben sikerrel pályázott a Nyugat-Dunántúli Regionális Minõségi Díjért is, melyet K. Nagy József vezérigazgató vett át Gyõrben a Nyugat-Dunántúli Régió Kereskedelmi és Iparkamaráinak Szövetsége Regionális Gazdasági Évnyitó konferenciáján. Napjainkra a vállalat munkatársaiban egyre inkább tudatosult, hogy nem elegendõ a termékek minõségére, illetve a vállalati minõségirányítási rendszer magas színvonalú mûködtetésére koncentrálni.


 

A jövõ az innovatív megoldásoké és az olyan szervezeteké, amelyek elkötelezettek a szervezeti kiválóság iránt. A siker kulcsának a kiegyensúlyozott eredmények elérését, a jövõorientált, tisztességes vezetés megvalósulását, a fenntartható jövõért való felelõsségvállalást, a kreativitás és innováció támogatását és a partnerkapcsolatok építését tartják. A cég vezetése ehhez az EFQM (European Foundation for Quality) modellt hívták segítségül, amely az elmúlt idõszakban nagymértékben hozzájárult a szervezet fejlesztéséhez. Az önértékelés hathatós segítséget nyújtott a fejlesztendõ területek azonosításában és a további fejlõdés irányainak meghatározásában.
A helyi ünnepségen Sugár Karolina elnök elöljáróban többek között elmondta, a jelentõs Nemzeti Minõségi díjjal 1996 óta azokat a szervezeteket ismerik el, akik a teljes körû minõségirányításban kiváló eredményeket értek el. A díj kiírásáért felelõs Gazdasági Minisztérium 2002-ben úgy döntött, hogy régió szinten is elismerik a szervezeteket Regionális Minõségi Díjjal.
Köszönõ szavaiban a díjátadást követõen K. Nagy József vezérigazgató kiemelte: ez az eredmény feljogosítja a gyár kollektíváját arra, hogy továbblépjen, és célozza meg a 4, az 5 és a 6 csillagos, valamint a még magasabb kitüntetéseket. Az értékelésnél a termék minõsége mellett az is fontos volt, hogy mi módon vonták be a dolgozókat a szervezetbe, hiszen azokkal a dolgozókkal lehet nagyszerû eredményeket elérni, akik teljesen magukénak érzik a céget, és úgy ítélik meg, ebbe a cégbe érdemes erõt, munkát fordítani, és a napi nyolc órán túl is hajlandóak áldozatok vállalására. Az elmúlt évben ez így történt. 2010 januárjától a gyárnak új menedzsmentje van, akik a szervezeti felépítés megváltoztatásával kezdték munkájukat. A szervezeti átalakítás nagymértékben hozzájárult a tavalyi év sikereihez: több mint 700 millió forintos beruházásban csarnokot építettek, és közel hasonló értékben újabb csarnok épül ebben az évben is.
„Ha bejönnek a gyárkapun és jobbra tekintenek, látnak egy szekeret.– jegyezte meg a vezérigazgató. A tavalyi évnek az volt a fõ mottója, hogy egy szervezet, egy szekér van, és azt a szekeret kell húzni; a DKG szekerét. Tavaly erre koncentráltunk a szervezetfejlesztésben.
 



2011-07-07 12:02:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül