Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948914    








Honlapkeszites

Lesz mozi, de nem most

A legutóbbi közgyûlésrõl Marton István polgármester félidõben távozott, majd másnap a megyei napilapban a fiatalok iránti szociális érzéketlenséggel vádolta a Fidesz-frakciót, mert az – a baloldal szavazataival együtt- levette a napirendrõl a plaza-mozi újjáélesztésével kapcsolatos elõterjesztést, annak pénzügyi megalapozatlansága miatt.

– Megértjük polgármester úr kirohanását és felháborodását a mozi újraindításának kényszerû elhalasztása miatt, hiszen magunk is hasonlóan vélekedünk errõl az ügyrõl – mondta minapi sajtótájékoztatóján Szõlõsi Márta a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselõje. - Egy dologban azonban sajnos nem értünk egyet, nevezetesen abban, hogy célt tévesztett a támadás iránya, mivel nem mi készítettük az elõterjesztést.


Rossz hírünk van a hasonlóan gyenge, szakmailag erõsen kifogásolható elõterjesztéseket készítõk számára: a Fidesz továbbra is betartja ígéretét, a jövõben sem fog megszavazni egyetlen olyan, a közgyûlés elé terjesztett anyagot sem, ami az adófizetõ polgárok pénzének felelõtlen elköltését jelentené. Azt pedig, hogy a Fidesz-frakció jól látta, hogy egy anyagilag is erõsen bizonytalan ügyet nem szabad az önkormányzatnak felvállalnia, jól mutatják a pártoktól, politikai oldalaktól függetlenül kialakult vélemények. Hiszen bizottsági szinten például Tóth László elnök úr, míg a közgyûlésen Röst János képviselõ úr is a Fidesz véleményével értett egyet - mondta Szõlõsi Márta önkormányzati képviselõ.

Képviselõtársa, Bizzer András mindehhez hozzátette, demokrataként tudomásul veszik, hogy vannak a közgyûlésnek olyan tagjai, akik bármi áron szeretnének mozit, de nekik, a felelõs többségnek ennél messzebbre kell tekinteniük. Úgy vélik ugyanis, az eléjük tárt koncepció alapján nem lehetne rentábilisan mûködtetni a mozit.

– Frakciónk álláspontja alapján szeretnénk nyomatékosan kijelenteni, hogy amint egy alapos, szakmailag alátámasztott, több lehetõséget is megvizsgáló elõterjesztés kerül elénk, a Fidesz abban a pillanatban biztosítja a mozi újraindításához szükséges döntést – szögezte le Bizzer András. - Reméljük, hogy erre minél elõbb sor kerül, hiszen a Pénzügyi Bizottság legutóbbi ülésén erre már utasította is a hivatalt. Összegezve tehát: véleményünk szerint még az idén lesz intézményes filmvetítés a városban- de csakis egy felelõs, alaposan átgondolt döntés következményeként.

Horváth Attila



2008-02-01 08:54:18


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül