Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891944    








Honlapkeszites

Munka törvénykönyve - 150 érdemi észrevétel érkezett a munkaanyaghoz

Az új Munka törvénykönyve (Mt.) tervezetéhez 150 érdemi észrevétel érkezett a pénteki határidõig - közölte az MTI-vel a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), amely jövõ héten a szakszervezetekkel és a munkaadókkal is megvitatja a készülõ kódexet.


A tárca hangsúlyozza: az új Mt.-t széleskörû konzultációsorozatot követõen nyújtja be a kormánynak, amely várhatóan õsszel dönt a tervezetrõl, és ezután kerülhet az Országgyûlés elé.
Az NGM beépíti a készülõ Mt.-be a szociális konzultáción született döntéseket, vagyis a védett kor intézményét, valamint a kismamák munkajogi védelmét.
A közlemény szerint a szociális konzultáción született döntések mellett a tervezetben megerõsítik a munkavállalók személyhez fûzõdõ jogainak védelmét, illetve az életkor elõre haladtával nem csökken a szabadnapok száma. A tárca folytatja a beérkezett észrevételek elemzését - fûzik hozzá.
A konzultációsorozat következõ szakaszában személyes egyeztetések is lesznek a munkavállalói és munkaadói érdekképviseletekkel. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2011. augusztus 11-én a munkavállalók, augusztus 12-én pedig a munkaadói oldal érdekképviseleteivel vitatja meg az új Munka Törvénykönyve konzultációs tervezetét - olvasható a közleményben.
MTI


 



2011-08-06 08:30:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül