Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892729    








Honlapkeszites

Sármellék – szigorúbb feltételek az új bérlõnek

A korábbiaknál szigorúbb feltételek mellett hosszabbítják csak meg a sármelléki repülõtér bérleti szerzõdését – írja a Napi Gazdaság. A légikikötõt korábban mûködtetõ cég felszámolója azt szeretné, ha a környék meghatározó önkormányzatai -Keszthely és Hévíz- nagyobb szerepet vállalnának a reptér életében.

 


A tárgyalások megkezdése elõtt Varga Jenõ, a légibázist mûködtetõ Cape Clear Aviation Repülõtér Üzemeltetõ és Fejlesztõ Kft. (CCA) felszámolását végzõ Vectigalis Zrt. elnök-vezérigazgatója a konkrét feltételekrõl nem akart nyilatkozni a Napi Gazdaságnak, de annyit elmondott, hogy a korábbiaknál szigorúbb feltételek mellett hosszabbítják csak meg a bérleti szerzõdést a Magyar Turisztikai Holding Zrt. (MTH) új tulajdonosával, a Turisztika Hungária Kft.-vel. A felszámoló tavaly márciusban adta bérbe a repülõtér ingatlanjait és eszközeit az SCD-csoportnak, illetve az érdekeltségi körébe tartozó, a légikikötõt azóta mûködtetõ FB Airport Kft.- nek.

 

Varga Jenõ egyértelmûvé tette, hogy csak akkor hosszabbítanak, ha meggyõzõdtek arról, hogy az új tulajdonosok pénzügyi és szakmai szempontból is képesek hosszú távon tovább mûködtetni a repülõteret, és hajlandók az ügyben érintett valamennyi szereplõvel − többek között az érintett légitársaságokkal és a térség önkormányzataival − együttmûködni. Örömmel vennék azt is, ha a légikikötõ jövõjének megalapozásában a térség két meghatározó települése, Keszthely és Hévíz az eddigieknél nagyobb szerepet vállalna – derül ki a Napi Gazdaság összeállításából. Az ország egyik legforgalmasabb repülõterének jövõje nemzeti érdek, ezért a helyzet megnyugtató rendezése érdekében állami szerepvállalásra is szükség van − fogalmazott az elnök-vezérigazgató.

mmonline hírlevél



2011-08-07 12:23:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül