Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949276    








Honlapkeszites

Megnyílt a Zöld Forrás pályázat, milliókra pályázhatnak a civilek

Összesen 116,6 millió forintra pályázhatnak civil szervezetek a Vidékfejlesztési Minisztériumtól. A Zöld Forrás pályázatból egy-egy szervezet maximum 3 millió forint támogatást kaphat, a pénzt a Nemzeti Környezetvédelmi Program céljainak megvalósítására kell fordítania. Ilyen például a hulladékképzõdés csökkentése, a környezettudatos szemlélet erõsítése, az ökoszisztéma értékeinek megõrzése, vagy a kedvenc állatok okozta környezetvédelmi és természetvédelmi problémák megelõzése.
 


A civil szervezetek kiemelkedõ szerepet vállalnak abban, hogy teljesüljenek a környezetvédelmi program célkitûzései, a Zöld Forrás pályázat ezt a feladatvállalást segíti. A vidékfejlesztési tárca a pályázat egyszerûsítése és gyorsítása érdekében annak elõkészítésébe is bevonta a zöld civil szervezetek képviselõit. A VM célja, hogy a Zöld Forrás segítségével a hazai zöld civil szervezetek és önkénteseik minél hatékonyabban hozzájáruljanak a Kárpát-medence környezeti és természeti értékeinek megõrzéséhez.

A pályázati forrásból a Magyarországon bejegyzett, környezet- és természetvédelmi céllal és/vagy feladattal létrejött közhasznú vagy kiemelkedõen közhasznú fokozattal rendelkezõ társadalmi szervezet, alapítvány kaphat. Olyan szervezetek pályázhatnak, amelyek a tavalyi évrõl közhasznúsági jelentést fogadtak el. Pályázni a felhívás megjelenését követõ 30 napon belül lehet elektronikusan vagy postai úton.

Beadási határidõ: 2011. augusztus 24. 24:00


 



2011-08-09 10:23:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül