Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894563    








Honlapkeszites

Megújult az Útinform honlapja

Megújult az Útinform weboldala, a www.utinform.hu. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Közúti szolgáltatató igazgatóságának egyik osztálya immáron új, internetes felületen gyûjti és rendszerezi a közúti közlekedési információkat a közlekedés elõsegítése érdekében.

 


Az Útinform alapfeladata az országos közúthálózaton elõforduló, a közlekedés folyamatosságát, biztonságát, befolyásoló tényezõkrõl – építkezések, balesetek, forgalmi akadályok, téli útkörülmények, különleges helyzetek – információk gyûjtése, az információkból közlekedési hírek szerkesztése. A közlekedõk tájékoztatását folyamatos ügyeleti szolgálat útján, napi 24 órában valósítja meg. A tájékoztatás alapját a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját forrásból begyûjtött információi mellett az állami és koncessziós autópálya kezelõktõl beérkezett információk képezik, amelyeket térképes és táblázatos, esetenként szöveges és „hangos” formában minden úthasználó részére elérhetõvé teszi a weboldalon. Emellett az idei évben a rendõrséggel kötött új együttmûködési megállapodásnak köszönhetõen még hatékonyabbá vált a közúton váratlanul bekövetkezett eseményekrõl történõ kölcsönös tájékoztatás.

 

A megújult honlapon a közúthálózaton érvényben lévõ forgalomkorlátozásokat tartalmazó folyamatosan frissülõ térkép és táblázat biztosít információt utazás megkezdése elõtt. Továbbá közlekedési információs térképek adnak tájékoztatást az útállapotokról, valamint az idõjárási viszonyokról. A már meglévõ webkamera-térkép az újonnan telepített kamera képek szolgáltatásával bõvült. Ennek köszönhetõen további helyszínekrõl is valós idejû közlekedési információt biztosít az Útinform.

 

Az interneten elérhetõ információk mellett a közlekedõk a call-center használatával is tájékozódhatnak az aktuális közúti eseményekrõl. Utazás során az érdeklõdõk telefonon keresztül kaphatnak információt az ügyeleti szolgálattól, valamint a folyamatosan frissülõ automata menürendszerû telefon is tájékoztatást nyújt.

 

Az Útinform weblap szerkezeti átalakításának célja a média és a közlekedõk még gyorsabb tájékoztatása. Ennek köszönhetõen az Útinform a tudomására jutott információkból minimális idõ alatt megbízható, ellenõrzött tájékoztatást nyújt. A gyors információ átadása közvetlenül biztosítja a megfelelõ helyen és idõben történõ tájékoztatást, csökkentve a forgalmi torlódást, javítva a közlekedési morált. Közvetett módon pedig hozzájárulhat a forgalombiztonság növekedéséhez és a környezeti terhelés csökkentéséhez.

 

Az Útinform elérhetõségei: www.utinform.hu, telefon: +36-1-336-2400, e-mail: utinform@kozut.hu

 



2011-08-15 12:51:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül