Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948972    








Honlapkeszites

Szakmai nap a jelzõrendszerrõl

A jelzõrendszer hatékony mûködése az oktatási intézményekben címmel szakmai napot szervez négy helyszínen, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Keszthelyen és Lentiben a Zala Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala a gyermek és ifjúságvédelemben résztvevõ pedagógusok, szakemberek, illetve a jelzõrendszerben résztvevõk számára.

A rendezvény célja az oktatási intézményekben megszaporodott iskolai erõszak és a fiatalkorúak sérelmére elkövetett szabálysértések, bûncselekmények megelõzése, és a törvényben szabályozott gyermekvédelmi rendszerhez kapcsolódó feladataik ellátásának megerõsítése volt. A nagykanizsai konferenciát dr. Egyed Péter, a Szociális és Gyámhivatal vezetõje nyitotta meg a Medgyaszay Házban. Beszédében többek között kiemelte: évente koordinációs értekezleten értékelik az elõzõ évben végzett munkát. Az idei értekezletre június közepén került sor, és az ott elhangzottak alapján határozták el, hogy még a tanévkezdés elõtt találkoznak annak érdekében, hogy az eddig megszerzett tudásukat, tapasztalatukat felfrissítsék.


 Cseresnyés Péter polgármester köszöntõjében megerõsítette, nagy szükség van a jelenlévõk tevékenységére, hiszen nem múlik el egyetlen nap sem anélkül, hogy ne számolnának be ifjúságot ért erõszakról a híradások. A statisztika szerint minden tizedik diákot ért már valamiféle atrocitás, az ifjúsággal foglalkozó pedagógusoknak pedig kettõ-négy százalékát agresszió a diákok részérõl. A társadalomnak össze kell fogni annak érdekében, hogy ez a helyzet ne fajuljon tovább. Közös a felelõsségünk, az önök, a társadalom és a család felelõssége – hangsúlyozta a polgármester. Az elõadássorozatra felkért szakemberek – Salamon Györgyi, a Családsegítõ Szolgálat és Gyermekjóléti Központ módszertani vezetõje, Lesták Ferencné, a Zala Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának gyermek és ifjúsági koordinátora, Martonné Garányi Györgyi, a hivatal szakellátási referense, Csuka Erika, a kormányhivatal Fiatalkorú Bûnelkövetõk Pártfogó Felügyelõi Osztályának pártfogó felügyelõje, és Bükiné Papp Zsuzsanna, a Zala Megyei Rendõr Fõkapitányság rendõr századosa –, a gyermekvédelem területén több éves tapasztalattal rendelkeznek.

B.E.



2011-08-25 08:52:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül