Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948466    








Honlapkeszites

Pályázati pénzbõl rendezhetjük az elsõ Európa Napot

Elfogadta a közgyûlés Cseresnyés Péter polgármester javaslatát a „Testvértelepülések polgárainak találkozói” címû pályázat benyújtására. Így Nagykanizsa megrendezheti 2012. május 9. és május 12. között az elsõ Európa Napot.


Az Európai Bizottság hirdette meg az „Európa a Polgárokért Programot”, amely a testvérvárosi találkozók megvalósítására vonatkozó pályázatokat foglalja magába. A program célja, hogy a részt vevõ testvérvárosok polgárai egymással találkozva személyes kapcsolatot tudjanak kiépíteni. Továbbá a program révén lehetõség nyílik a polgárok és a civil társadalom szervezeteinek a támogatására, európai integrációjuk elõsegítésére és a kulturális és a nyelvi sokszínûség népszerûsítésére.
A pályázat benyújtásának különbözõ feltételei voltak. A programban legalább két ország településének kell részt venni, amelyek közül legalább az egyiknek az EU tagállamnak kell lennie. Továbbá a projekt megvalósítása során legalább 25 meghívott részvevõt kell bevonni, de csak a résztvevõk fele lehet választott helyi önkormányzati képviselõ vagy önkormányzati tisztviselõ.
Az elnyerhetõ támogatás, minimum 5.000, maximum 25.000 EUR, nem fedezi a projekt teljes költségvetését, más finanszírozási forma is szükséges a megvalósításhoz. Nagykanizsa elõször a Város Napja rendezvényeivel összekötve tatja meg az Európa Napot. A program rendezvényeinek összeállításában Kanizsai Kulturális Központ is együttmûködik.

V.M.



2011-09-04 10:15:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül