Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893912    








Honlapkeszites

Reagálás a "Marad, vagy eltûnik a fûrészfog" újságcikkre

Kiemelt figyelemmel kísérem a gyakorlati változásokat, ami mostanában történik városunkban. Értem ez alatt a már rég beharangozott úthálózat rekonstrukciót, amit már egy ideje végeznek, kezdve az Erzsébet téren, folytatva a Zrínyi utca Teleki összekötéssel, az Arany János - Hunyadi - Berzsenyi utcák egybeépítésével.
Több esetben értetlenül szemlélõdtem, vajon miért választottak
illogikus, költségesebb megoldásokat, de ebbe most ne mélyedjünk bele, hiszen biztosan nálamnál kvalifikáltabb szakemberek döntötték ezt el, dúskálva a jobbnál jobb lehetõségek között, ahol szerintem nem igazán az ár dominált.
 


Erre akkor döbbentem rá, mikor elolvastam az említett cikket, amelyben Balogh László képviselõ úr nyilatkozott a Kölcsey utcai romos, már üresen álló két épület sorsáról döntõ közgyûlésen elhangzottakról, amely épületek erõsen belógnak az úttestre, lezárva az út felét. Az már akkor is gáz volt szerintem, mikor még csak lovaskocsik jártak városunkban.
Idézem: "Komoly vita kerekedett ki róla, hiszen az esztétikai megfontolás mellett szubjektív érzelmeket is kiváltott a képviselõkbõl." Na, itt kaptam fel a fejem. Nemrég közvetlenül, a város elsõ emberétõl értesültem egy fórumon, hogy
a városnak nincs pénze. Hogy lehet az, hogy ezt a képviselõk nem tudják? Hogyan dönthet egy képviselõ szubjektívan ilyen kérdésben? Õ azért van ott, hogy a város érdekeit szolgálja, nem pedig a saját, esetlegesen pillanatnyi érzelmei alapján szavazzon. Vagy talán arról a bizonyos csalánverésrõl van szó? Felújítani, esetlegesen átépíteni, odébb építtetni két haszontalan épületet, hatalmas és hiábavaló tett lenne, amit a képviselõ urak nem tudnak? Vagy talán valami érdektelenség dominál? Jó pár gyönyörû ház vár felújításra pénz hiányában kiemelt helyen és akkor ez a legnagyobb gondja egy közgyûlésnek? Volt nyomdaépület a Kiskastély elõtt, hogy csak egyet említsek. Vagy pedig ismét el van, hallgatva elölünk valami, amit tudnunk kéne a helyes állásfoglaláshoz?
Hát, tényleg megáll az ész! Szubjektíven dönteni ilyesmirõl?

Kováts Tamás, Nagykanizsa



2011-09-11 12:38:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül