Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948975    








Honlapkeszites

Soron kívüli közgyûlés és közmeghallgatás

A közmeghallgatás elõtt soron kívüli ülést is tartott a Medgyaszay Házban a közgyûlés. 

A nyílt ülésen elõször módosították a nevelési-oktatási intézmények alapító okiratát, melyre a megváltozott adatok miatt volt szükség. Ezt követõen elfogadták a Kanizsa Felsõoktatásáért Alapítvány kérelmét, és mûfüves sportpálya kialakításának indítását a Hevesi iskolában. Megszavazták a városatyák a Zaláért Egyesület, mint konzorciumi vezetõ és a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete, mint konzorciumi partner részvételét A családi közösségi kezdeményezések és programok megerõsítése címû pályázaton. Szintén egyhangú, 17 szavazattal támogatták a Murakeresztúri Római Katolikus-, a Nagykanizsai Református-, valamint a Jézus Szíve Egyházközség részvételét A családi közösségi kezdeményezések és programok megerõsítése címû pályázaton.


 A közmeghallgatás elsõ felszólalója Orsos Imre nem várt választ sem szóban, sem írásban a felvetésére. Vele ellentétben Ferincz Jenõ hiányolta, hogy egy korábban feltett kérdésére még nem kapott választ. Kritikával illette a város három vezetõjét, és hiányolta az ellenzék megnyilvánulását lapunkból.
Németh Tamás Petõfi utca 112. szám alatti lakos a motocross verseny jármûvei által okozott elviselhetetlen por miatt kérte a közgyûlés segítségét. Válaszában Cseresnyés Péter polgármester elmondta, ismerik az egykori honvédségi épületben élõk gondjait, nem feledkeztek meg róluk. Megvizsgálják azt is, kapott-e támogatást a rendezõ egyesület a pálya locsolórendszerének kialakításához.
Egyed Gyuláné Berzsenyi utca 14/A alatti lakos az útkikötéssel járó forgalomnövekedés miatt azt kérte, kompromisszumos megoldásként vigyék beljebb az utat a házuktól. A válaszból kiderült, az út kialakításánál figyelembe kellett venni a jogszabályi elõírásokat, és nem kell attól tartaniuk, hogy az ablakuk alatt halad majd el a forgalom.
Kiss László a Kodály Zoltán út 10/B számú Nyugdíjas Házból érkezett a közmeghallgatásra, és 35 lakó ügyét képviselte. Azt kérte a polgármestertõl, hogy a Vagyonkezelõ Zrt. vezetõjével vizsgáltassa meg, milyen állapotok uralkodnak az intézményben.
Nagy László Kölcsey utcai lakos a szomszédos vendéglátó egység mellett randalírozó fiatalok viselkedésére hívta fel a figyelmet, akiktõl péntek éjszakánként nem lehet aludni, mert törnek-zúznak, hangoskodnak.
Vincze József Maort-telepi lakos 376 polgártársa aláírását adta át Cseresnyés Péter polgármesternek, mert nem akarják, hogy eddigi nyugodt életüket felváltsa a félelem, a rettegés. Tudomásukra jutott, hogy az Erdész utcában, a laktanya területén javító-nevelõ intézetet terveznek létrehozni fiatalok számára. A polgármester válaszában megjegyezte, még nem dõlt el, hogy lesz-e és hol alakítják ki az említett intézetet.
Balikó Gyula a Herman Ottó utcai játszótér építése felõl érdeklõdött, hozzátette azt is, hogy a lakók több millió forintos munkája veszik kárba, ha õsszel legalább a terület befüvesítése nem történik meg.
Lakatos József a Liszt Ferenc utca gyér közvilágítását, valamint a közterületi illemhelyek és ivókutak hiányát tette szóvá. Felhívta a figyelmet a Hevesi úton nagy sebességgel haladó jármûvekre is, véleménye szerint ott mindenki úgy hajt, ahogy akar.
Kiss József megkérdezte, miért nem öntözték nyáron a Kálvin téren pályázati pénzbõl vásárolt fákat, mert elszáradtak. Ezzel fél millió forintot kidobtak az ablakon.
Hajszán Csabáné megkérdezte, hogy az Alsószabadhegyi út valóban Szabadhegyhez tartozik-e, mert kérése ellenére se vizet, se villanyt nem vezetnek a házukhoz.
B.E.



2011-09-16 11:19:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül