Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948570    








Honlapkeszites

Testvérvárosi kapcsolatok terme

Nagykanizsa testvérvárosi kapcsolatait bemutató termet alakítana ki a Vásárcsarnok emeletén Stahl György nyugdíjas mérnök. A javaslatot a képviselõk többsége támogatná, csak éppen a helyszínnel nem értenek egyet. Szerintük méltóbb helyet kellene találni, az ötletgazda szerint viszont a lényeg éppen az, hogy a város egyik legforgalmasabb pontján alakítsák ki a bemutatótermet.

– Testvérvárosi kapcsolataink eléggé el vannak rejtve a város lakói elõl, s véleményem szerint sokan azt gondolják, ezek arra valók, hogy a képviselõk, a hivatal reprezentánsai idõnként elutazzanak néhány távoli helyre és ott eltöltsenek egy-két kellemes estét – mondta lapunknak Stahl György.


– Úgy vélem, a látogatások, illetve az azok révén kialakuló együttmûködések eredményeit a város lakosságának széles rétege elé kellene tárni, például egy kiállítás formájában. Egy ilyen bemutatóhely létrehozására nagyon alkalmasnak találom a Vásárcsarnokot, annak valamelyik emeleti helyiségét, ahol egy interaktív, dinamikus kiállítás keretében lehetne bemutatni Nagykanizsa kapcsolatait. Akár az Internet nyújtotta lehetõségeket is kiaknázhatnánk itt. Azért javaslom a Vásárcsarnokot, mert abban a város társadalmának teljes keresztmetszete megfordul. Egy múzeum látogatói nem ugyanebbõl a körbõl kerülnek ki, s véleményem szerint a legfontosabb az lenne, hogy ne csak az értelmiség, hanem a kétkezi munkás is megismerje Nagykanizsa testvértelepüléseit.

Stahl György ötletét eddig minden grémium támogatta, ám a helyszínnel több képviselõ és szakember, többek közt a fõépítész sem ért egyet. Leginkább úgy vélekednek: a Vásárcsarnok körülményei, az alsó szintrõl felszálló pecsenye- és hurkasütõk olajos gõze nem éppen a legkedvezõbb benyomást tenné, mondjuk, egy külföldi delegációra.

A nyugdíjas mérnök ennek ellenére úgy véli: a csarnok a lehetõ legjobb hely lenne a kiállítás céljára, fõleg, ha a felsõ szint két végét kinyitnák, miáltal az emeleti üzletek is megközelíthetõek lennének közvetlenül az utcáról. Úgy tudja egyébként: tõle függetlenül a csarnok intézõbizottsága már tervezi a megnyitást, amely várhatóan növelné az üzletek így is javuló kihasználtságát. Nem beszélve a Stahl György által javasolt kiállításról…

Horváth Attila



2008-02-13 10:40:56


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül