Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895410    








Honlapkeszites

Pályázat gyerekeknek, hogy mindenki 140/90 alatt éljen

A Magyar Hypertonia Társaság az „Éljen 140/90 alatt!” program során idén õsszel elindítja az elsõsorban fiatal korosztályhoz szóló kampányát. A kezdeményezés célja, hogy az iskolákon és a közösségi médián keresztül hívja fel a figyelmet a magas vérnyomás megelõzésére.

A Társaság az idei évben az otthoni vérnyomásmérés fontosságát hangsúlyozza a betegség kiszûrésében, továbbá felhívja a figyelmet arra, hogy a magas vérnyomás eredményes kezelése csakis a beteg, az orvos, az asszisztens, a gyógyszerész és a hozzátartozók együttmûködésével valósulhat meg.
Éppen ezért hirdeti meg pályázatát „Hypertonia éve 2011” címmel az ország összes általános- és középiskolája között, hogy kiderüljön, melyik intézmény diákjai tudják a legnagyobb figyelmet fordítani az egészségre, azon belül a magasvérnyomás-betegség megelõzésére. A feladat, hogy a diákok mérjék meg a legtöbb szülõ, nagyszülõ, családtag, ismerõs vérnyomását és a mért értékeket rögzítve és beküldve vegyenek részt a pályázaton. Minden megmért vérnyomás egy pontot ér. További külön pontot ér, ha az illetõ, akinél magas vérnyomást észleltek, el is megy orvoshoz és a vérnyomásív megfelelõ rubrikájában az orvos pecsétje is szerepel. A három legtöbb pontot begyûjtõ iskola lesz a díjazott, az elsõ helyezett 300.000, a második 150.000, a harmadik 50.000 forint értékû sportszervásárlási utalványt nyer. Az iskolai pályázat részletei megtalálhatók a www.hypertension.hu weboldalon, a helyes mérés elvégzéséhez pedig segítséget nyújt a http://www.facebook.com/hypertoniaeve oldalon.




2011-09-19 13:44:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül