Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948769    








Honlapkeszites

Központban a sport és az egészséges életmód

Sajtótájékoztatón ismertette Cseresnyés Péter polgármester a szeptember 22-én megrendezésre kerülõ, tizenkét órán át tartó autómentes nap programkínálatát és céljait.

Elmondta, a nagykanizsai autómentes nappal az európai akcióhoz csatlakoznak, melynek a jelmondata: „Közlekedj okosabban, élj egészségesebben”. Ebbõl is látszik, hogy a törekvés már nem csak arra irányul, hogy ritkábban használjunk autót és így kevésbé szennyezzük a környezetünket, hanem egy szemléletmód-váltásról is szó van. Szeretnék az emberek gondolkodásmódját megváltoztatni, ne nyúljanak rögtön az autókulcs után, menjenek gyalog vagy biciklivel.


 A rendezvény központi helyszíne az Eötvös téri nagyparkoló lesz, ahol a sport és az egészséges életmód kap fõszerepet. A Zala Volán reggel hat és 17 óra között ingyenes utazást biztosít, ezzel is felhívja a figyelmet az egyéni, az egyedi közlekedési eszközök használata helyett, a közösségi közlekedésre, hisz a nagykanizsai helyijárat rendszere jó, használható és akár autó nélkül is el lehet jutni a városba, vagy a város egyik végébõl a másikba. A helyszínen kerékpárok átvizsgáltatására is lehetõség nyílik. Továbbá kedvezményes autójavítás történik három helyszínen, mely szintén a környezetvédelem szemszögébõl fontos. A kísérõ programok keretében alternatív közlekedési eszközöket is kipróbálhatnak az ide ellátogatók úgy, mint elektromos golfautót, elektromos rollert, riksa járatot. Ezeken kívül számos olyan program színesíti ezt a napot, amely sportra nevel, a sportban való részvételre buzdít, ilyen lesz a Vasemberke Kupa tizenkét órás versenye. A KRESZ parkban pedig meg lehet tanulni a közlekedési szabályokat, illetve felállítanak egy egészségstandot is. Az elmúlt évekbõl ismert streetball bajnokság és korosztályos városi futóverseny az idén sem marad el. Szeretnék bemutatni azt is, hogy lehet városunkban biciklivel közlekedni, melynek prezentálására lesz egy körülbelül tíz kilométeres kerékpáros felvonulás.
Az Autómentes nap miatt 7 órától 21 óráig le lesz zárva az Eötvös téri nagyparkoló, 12.30 és 15.00 óra között pedig a Fõ út egy szakasza, a futóverseny miatt.

A részletes programot ide kattintva olvashatják.

V.M.



2011-09-20 13:23:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül