Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949483    








Honlapkeszites

A sport és egészség szellemében, autó nélkül

Tízedik alkalommal rendezte meg városunk az autómentes napot szeptember 22-én, csatlakozva ezzel az Európai Autómentes Naphoz.

A központi helyszín az Eötvös téri nagyparkoló, ahol az eseményt Cseresnyés Péter polgármester nyitotta meg. Beszédében elmondta, ez a nap két okból is fontos. Egyrészt a környezet védelme miatt, másrészt pedig azért, hogy mi is egészségesebben éljük, sportoljunk többet.
Ezt a Honvéd Kaszinó SZKES tánccsoport bemutatója követte. A diákönkormányzat vezetõjének beszéde és a versenyzõ iskolák bemutatkozója után kezdetét vette a tizenkét órás Vasemberke Kupa. Eközben a KRESZ parkban rendõrök segítségével próbára tehették a tudásukat a biciklizõ gyerekek. A nap folyamán számos közlekedési eszközt is kipróbálhatnak az ide ellátogatók úgy, mint elektromos golfautót és rollert, riksa járatot. Az elmúlt évekbõl ismert streetball bajnokság és korosztályos városi futóverseny sem marad el az idén. Szeretnék bemutatni azt is, lehet városunkban biciklivel közlekedni, melynek prezentálására lesz egy körülbelül tíz kilométeres kerékpáros felvonulás. A HSMK elõcsarnokában felállítottak egy egészségstandot, ahol vérnyomást, testsúlyt és koleszterinszintet mérnek, valamint étkezési útmutatást is nyújtanak a nap folyamán.


 Az Autómentes nap miatt 7 órától 21 óráig le lesz zárva az Eötvös téri nagyparkoló, 12.30 és 15.00 óra között pedig a Fõ út egy szakasza, a futóverseny miatt. A Zala Volán reggel hat és 17 óra között ingyenes utazást biztosít.
V.M.



2011-09-22 10:30:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül