Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949166    








Honlapkeszites

Pályázat a kórház Pszichiátriai Osztályának fejlesztésére

Kórházunk pályázik a Regionális Fejlesztési Operatív program keretében meghirdetett „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régióban” címû támogatásra. Az elnyerhetõ uniós támogatás összege 200 millió Ft - közölte lapunkkal Dr. Fröhlich Klára a Kanizsai Dorottya Kórház sajtóreferense.
Régiónkban összesen 1,7 milliárd forint kerül elosztásra. Azok az egészségügyi intézmények -kórházak, szakrendelõk, szanatóriumok- pályázhatnak, akik valamelyik szakterületen (reumatológia, pszichiátria, kardiológia, gasztroenterológia, stb.) folytatnak rehabilitációs tevékenységet és ennek korszerûsítése aktuálissá vált. A pályázat elsõsorban a járóbeteg- és nappali ellátás fejlesztését célozza. Az elnyert összeg építésre, felújításra és gép-mûszer beszerzésre fordítható.


 A nagykanizsai kórház Pszichiátriai Osztálya a pályázati feltételeknek mindenben megfelel. A NEFMI (Nemzeti Erõforrás Minisztérium) felmérése alapján sikeres pályázat esetén kórházunk 200 millió forintot nyerhet, és így a Nyugat-dunántúli Régióban a harmadik legmagasabb támogatáshoz juthat.

Szeptember 21-én a tizenkét pályázó egészségügyi intézmény vezetõi Gyõrben konzorciumi együttmûködési megállapodást kötöttek a pályázat benyújtására. A dokumentumokat kórházunk képviseletében a fõigazgató, prof. Dr. Bátorfi József írta alá.

A pályázati önrész esetünkben 22,2 millió forint, amelynek vállalásáról a fenntartó önkormányzat a szeptemberi soros közgyûlésen dönt.



2011-09-27 15:16:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül