Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949523    








Honlapkeszites

Nem, a mozira (PB)

Nem támogatta a pénzügyi bizottság a plázában a mozi újraélesztését. A grémium elõször a költségvetés tervezetérõl tárgyalt, s meghallgatta Szita László könyvvizsgáló állásfoglalását. A szakember elmondta, hogy mintegy 2,3 milliárd forintos hiánnyal kalkulál a tervezet, ez 460 millió forinttal több, mint tavaly. A felveendõ hitelállomány beruházási hiteleket tartalmaz, mûködésit nem. Szita László kiemelte: olyan, hathatós intézkedéseket kellene hozni, amelyek hosszú távon is változást jelentenek.


Bizzer András azt mondta, magas a hiány s idén el kell kezdeni a hitelállomány csökkentését, szerinte több tételt is ki kell majd húzni a költségvetésbõl.
Lelkó Tamás azt vetette fel, hogy a hatékonyság érdekében esetleg felül kellene vizsgálni az oktatási intézmények kihasználtságát.
Karádi Ferenc megfontolandó az önkormányzat önként vállalt feladatainak csökkentése.
Ezt követõen a plázában létesítendõ mozi terve került a bizottság tagjai elé. A korábbi verzióhoz képest a hatszáz forintos jegyár helyett ötszáz forinttal számol a tervezet, a veszteség pedig tízmillióról tizennyolcra növekedett.
Lelkó Tamás azt jegyezte meg az elõterjesztés kapcsán, hogy már korábban is számtalan esetben feleslegesen szórtak ki húszmillió forintot, ennek azonban lenne látszata eredménye, hiszen a mozira van igény. Ezért õ támogatta a javaslatot. Ellentétben a bizottság többi tagjaival, így a pénzügyi bizottság végül elvetette az elõterjesztést.

Horváth Attila



2008-02-18 13:44:51


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül