Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948728    








Honlapkeszites

Világításról, óvodákról, parkolókról

A peremkerületek után a belvárosban folytatjuk sorozatunkat. Itt is arra vagyunk kíváncsiak, milyen kérdésekkel, problémákkal keresi fel a lakosság az önkormányzati képviselõjét.

Kovács János a négyes számú egyéni választókörzet képviselõje. Jelölõszervezete a FIDESZ-KDNP. Körzete a Dr. Mezõ Ferenc Gimnáziumtól keleti irányban, a Hevesi útig terül el. Délrõl a Teleki, északról a Liszt Ferenc utca határolja.
– A néhány tízemeletes mellett döntõen négyemeletes házakból álló – Platán sor, Attila-, Bartók Béla és Kodály Zoltán utca – lakótelepek alkotják. Háromezer-háromszáz fõ a választásra jogosult állampolgárok száma – mutatja be elöljáróban választókörzetét Kovács János. – Gyakorlatilag Kanizsa legrégebbi utcái közé tartozik a Platán sor és az Attila utca, s ez meg is határozza a szükséges fejlesztéseket. Folyamatosan történnek felújítások a városrészben, s elmondhatjuk azt is, kanizsai viszonylatban eléggé rendezett ez a terület.


 – Milyen feladatok szerepelnek a terveikben?
– A területen három intézmény, a Vackor, az Attila és a Rózsa Óvoda fogadja a kisgyermekeket. Az Attila óvoda bölcsõdével egészült ki, az új épületrészt a napokban adták át. Bõvítése során számtalan technikai probléma merült fel, bejárati ajtókat kellett áthelyezni, járdákat kellett kialakítani. Zajlik a Vackor Óvoda fûtésrekonstrukciója is. Átadása egyelõre csúszik, emiatt a MÁV Óvoda helyiségeit bérli egy idõre a város. A tervek szerint az óvodások novemberben már egy korszerû fûtéssel ellátott, szépen felújított óvodába jöhetnek vissza. A város lakossága elõtt ismert, a nyáron megtörtént a Dr. Mezõ Ferenc Gimnázium és a Thúry SZKI összevonása vezetõi szinten. S még egy jó hír, õsszel, a hideg, esõs idõszak beállta elõtt felújítják a Csokonai utcai óvoda garázssor felõli oldalán a rossz minõségû járdát.
– Fogadóóráin milyen problémákkal keresi fel a lakosság?
– Havi rendszerességgel, minden hónap elsõ hétfõjén tartok fogadóórát a gimnáziumban. Általában ketten-hárman keresnek fel egy-egy alkalommal, de az is elõfordul, hogy senki sem jön el. Ha éppen úgy adódik, megállítanak az utcán, s ott mondják el a problémáikat, vagy ismerõseik révén üzennek. Ilyen eset volt például a Balatoni úttól az Attila útra felvezetõ járda állapota, melynek egy részét azóta már felújították. A garázssor végén lévõ járdaszakasz kivilágítása is hamarosan megoldódik, hiszen a terveztetése elkészült, s amint lesz hozzá pénz, meg lehet hosszabbítani az Attila út végén elhelyezett világítótestek sorát. A nyáron helyreállították a Rózsa úttól induló járdaszakasz összekötõ, letöredezett lépcsõit. A lakók jelezték, hogy a Hevesi úton lévõ bazársoron nyílt pékséget esõs idõben csak bokáig érõ víztócsán keresztül lehet megközelíteni. Észrevételük nyomán rendezték a területet.
Elmondhatjuk, több beruházás is történt a környéken. Friss aszfaltréteget kaptak a Bartók Béla utcai parkolóhelyek. Ugyan átadták az orvosi rendelõt, de egyelõre nem sikerült mellé elegendõ számú parkolóhelyet kialakítani. Egyébként az egész keleti városrészben gondot jelent a parkolás, hiszen az amúgy is kevés zöldterületbõl nehéz szívvel veszünk el helyet. Egyelõre sajnos meg kell elégedni itt az öt-hat parkolóval, de bízom benne, sikerül majd olyan egyezségre jutni, hogy a zöldterület lehetõ legkisebb rombolásával legalább 15-20 autó számára legyen elegendõ parkolóhely.
– Hol szórakozhatnak a fiatalok és az idõsebbek?
– Szórakozóhely gyakorlatilag nincs a területemen. A kispiacon van egy kocsma, amit gyakran randalírozva hagynak el a fiatalok, összetörik a pihenõpadokat, felgyújtják a szeméttárolókat. Sajnos ez másutt is elõfordul a városban. Kezdeményeztem, hogy a polgárõrség gyakrabban járjon erre. A területen nagyon sok a nyugdíjas, idõs ember, akik nehezebben látják el magukat. A lakótelepi lakások átka, hogy egy nagycsalád nem fér el bennük.
– Mire költötte, költi a képviselõi keretét?
– Az egy milliós keretbõl kerül megtervezésre az elõbb említett világítás. A fennmaradó összeg pedig a Dr. Mezõ Ferenc téren a park berendezéseinek javítására, valamint a területen megrongálódott pihenõpadok felújítására használjuk fel.
B.E.



2011-09-30 06:51:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül