Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893754    








Honlapkeszites

Pályázzunk, de okosan - Praktikák és taktikák pályázatokhoz

A Nagykanizsai Pályázatírók és Tanácsadók Szövetsége (NAPIT) immár második alkalommal rendezett konzultációval összekötött rendezvényt az Inkubátorházban.

Az október 3-án megtartott elõadásokon a pályázatok megírásával kapcsolatos legfontosabb teendõkrõl esett szó. Musits Róbert elnök bevezetõjében az egyesületük céljairól beszélt, kiemelve a mind szélesebb körû partnerség kialakítását, a vállalkozásfejlesztésben érdekelt szervezetekkel, intézményekkel. Ezt követõen felvezette a kombinált mikrohitellel kapcsolatos pályázat témakörét. Bilicz Csaba a Széchenyi Programiroda gazdaságfejlesztéssel foglalkozó munkatársa elõadásában kifejtette, hogy újszerû módon kívánnak segíteni a vállalkozásoknak, s ha szükséges házhoz is mennek. 


Mihovics Zoltán az egyesület tagja biztatta a jelenlevõ vállalkozások képviselõit a mikrohitellel megtámogatott pályázatra. Ennél eszközbeszerzésre és ingatlanvásárlásra is igénybe vehetõ forrás, ami már 2,5 millió forinttól pályázható a mikrovállalkozások számára. Ez egy talált pénz összegezte mondandóját az elõadó. Kerekes Gábor irodavezetõ a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (ZMVA) a kombinált mikrohitel feltételrendszerérõl és az elbírálás folyamatáról beszélt. A 10%-os önerõt benyújtása mellett a hitel fedezetrõl, az értékbecslésrõl is hasznos információkat hallhattak a jelenlévõk. Kilenc millió forintig értékhatárig 45%-os támogatás kapható-hangzott el. A mikrovállalkozásoknál sok esetben az önrész biztosítása is problémát okoz, melyre a ZMVA kedvezõ forintalapú hitellel tud segíteni. Ez a hitelpiacon az egyik legkedvezõbb lehetõség vállalkozások számára. Kerekes Gábor kiemelte, hogy fontos a csatolt dokumentációk és igazolások idõbeni benyújtása, hiszen ez alapvetõen hozzájárulhat a pályázat sikeréhez. Grabant Péter pályázatíró - egyben, mint nyertes pályázó is - elsõsorban gyakorlati oldalról közelítette meg a pályázatírás problémáit, s hasznos tanácsokat is megosztott az érdeklõdõk között.
H.Gy



2011-10-04 13:44:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül