Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892611    








Honlapkeszites

Támogatások rászorultaknak, vállalkozóknak

A készülõ költségvetésben több új támogatási forma is megjelenik. Cseresnyés Péter alpolgármester érdeklõdésünkre jelezte, többek közt támogatni kívánják idegenforgalmi attrakciók létrehozását, a munkahelyteremtést, a rászorultaknak pedig a vízdíjemelés okozta terheket mérséklõ támogatást kívánnak nyújtani.

Cseresnyés Péter lapunknak elmondta, már tavaly, az egyes díjemelések, illetve az adózás rendjének tárgyalása során úgy határoztak, hogy a város költségvetésébe befolyó bevételek egy részét visszaforgatják, a vízdíjak esetében például kifejezetten a nehezebb helyzetben levõ fogyasztók megsegítésére – de új támogatásokat vezetnek be a vállalkozók számára is.


– A terveink között szerepel, hogy létrehozunk egy idegenforgalmi alapot, amelybõl pályáztatás során kifejezetten az idegenforgalomban érdekelt vállalkozókat kívánjuk támogatni – mondta Cseresnyés Péter. – Ez a koncepció még csak elõkészítés alatt áll, de a szándék határozott. Egy másik, az elõzõnél nagyságrendileg nagyobb, több tízmillió forintos alapot is létrehoznánk, amellyel a munkahelyteremtést, a munkahely-teremtõ beruházásokat segítenénk elõ úgy, hogy a korábbi, jobbára csak papíron létezõ támogatást élõvé tennénk, azaz olyan feltételeket támasztanánk, hogy a támogatáshoz valóban hozzájussanak a vállalkozók, szándékaink szerint sokat könnyítünk a támogatás elnyerésének kritériumain. Van egy harmadik, a városban élõk támogatásával kapcsolatos tervünk is, ezzel pedig azokat támogatnánk, akiket érzékenyen érint a kényszerû vízdíjemelés. Amennyiben a közgyûlés elfogadja, e célra létrehozunk egy tízmillió forintos alapot, melybõl a szociális helyzetet is figyelembe véve szeretnék kompenzációt nyújtani a vízdíjból a rászorultakat. A rossz anyagi helyzetben lévõket szeretnénk támogatni, a rászorultságot várhatóan a polgármesteri hivatal szociális osztálya segítségével állapítjuk majd meg. Úgy véljük, aki lakásfenntartási támogatásban részesül, az automatikusan megkapja a díjcsökkentést, melynek mértéke –terveink szerint - megegyezik az alapdíj összegének felével. Azok jelentkezését is várjuk, akik ugyan nem kapják a lakásfenntartói támogatást, de szintén nehéz körülmények között élnek. Õk a szociális osztályon adhatják be majd az igényüket, amennyiben a közgyûlés jóváhagyja a javaslatunkat. Számításaink szerint ez az intézkedés körülbelül ezer-ezeregyszáz városlakót érint.

Horváth Attila



2008-02-19 13:26:33


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül