Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892475    








Honlapkeszites

Körbetartozásról, vezetéstudományról

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamra által szervezett vállalkozói fórumok közül két különlegesen izgalmas elõadás részesei lehettek a megjelentek a Vasemberház Dísztermében.

Körbetartozások megoldása HONEM rendszerrel címmel Németh Szabolcs, a Billbarter Hungaria Zrt. értékesítési igazgatója tartott elõadást. Mint a híradásokban is értesülni lehetett róla, a kis- és középvállalkozások lánctartozásait enyhítheti a június 30-án indult új HONEM rendszer.


 

A projekt egy alternatív megoldást tud nyújtani a körbetartozások kiegyenlítésére. Ha egy vállalkozás a számláit késve fizeti, vagy csúszik, az hatással van a neki bedolgozók, alvállalkozók tevékenységére. A mikró-, kis- és középvállalkozások egyértelmûen forráshiánnyal rendelkeznek, a lánc és körbetartozások értéke Magyarországon meghaladja az 1000 milliárd forintot, melyben a 2010-es adatok szerint a szolgáltatás és a kereskedelem megelõzi az építõipart.
A HONEM kapcsolatot teremt a számlák között, segítségével lehetõség nyílik rá, hogy a vállalkozók a lejárt követeléseiket a jelenleg fennálló tartozásaik rendezésére cserélhetik. A P2P Money Europe Rt. partnereként, a Billbarter Hungaria Zrt. igazgatója többek között tájékoztatást adott a június végén elkezdõdött munkájukról. Megkezdték a kapcsolat felvételét a vállalkozásokkal, hogy minél elõbb segítséget nyújtsanak a szorult helyzetükbõl való kilábalásban. A vállalkozások kompenzációval történõ rendezése a tartozó és követelõ fél számára is elõnyös és gyors. Az érintetteknek nem kell mást tenni, mint rendelkezésükre bocsátani a követeléseiket igazoló számlák fõ adatait, amelyet rögzítenek a HONEM rendszerbe. A mûködés alapelve hasonló a kompenzációs eljáráshoz, így készpénzfizetési kötelezettség nélkül zajlik. Természetesen diszkréten, a számlák adatai és partnerek adatai senki más számára nem nyilvánosak. Az elõadó szólt arról is, hogyan tudnak a cégek a bartellváltó segítségével a pénzükhöz, emellett forráshoz jutni, hiszen a szabad kapacitással rendelkezõk novembertõl váltókat is kibocsáthatnak, miután átesnek egy egyszerû vizsgálaton.
 



2011-10-10 13:01:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül