Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892412    








Honlapkeszites

Felkészülés idõben a pályázatokra

Versenyelõnybe kerülhetnek azok, akik idõben felkészülnek a hamarosan benyújtható energetikai pályázatokra. Fontos lépés ez, hiszen ezidáig több olyan pályázat jelent már meg, amelynek keretösszege gyorsan kimerült, ezért a késõn ébredõk már hiába nyújtották be pályázataikat. Az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Programjának keretében magánszemélyek és társasházak pályázhatnak energetikai felújításokra. Errõl tartott konzultációs fórumot hétfõn délután a NAPIT, a Nagykanizsai Pályázatírók és Tanácsadók Szövetsége a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központban.

Egy területre vagy kombinált célok megvalósítására lehet pályázatokat elõkészíteni. Az 50 százalékig támogatható pályázatok utófinanszírozásúak. Elbírálásuk a beérkezés sorrendjében szakaszosan történik. Mit kell azonban tenni ahhoz, hogy nyertes pozícióból indulhassanak a magánszemélyek és a társasházak? 


 Varga Zoltán közgazdász a pályázatok feltételrendszerérõl, míg Szécsényi Lajos energetikai szakember a mûszaki tartalom fontosságáról beszélt. Energetikai szakvélemények beszerzése mellett, a jogi, a pénzügyi és a határidõs feltételeknek is meg kell felelni a pályázóknak. Társasházak esetében a közgyûlés 4/5-ös döntése is szükséges. A tartalmas és hasznos információk elhangzása után, mint ahogy ez várható volt számtalan kérdés merült fel a társasházakat képviselõk soraiból. Ezek közül számos kérdésre kaptak választ a jelenlevõk, míg a kérdések egy köre csak a konkrét körülmények ismeretében válaszolható meg. A NAPIT azonban kész segítséget nyújtani a hozzáfordulóknak-hangzott el a fórumon.
H.Gy



2011-10-25 07:46:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül