Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895211    








Honlapkeszites

Versenytárgyalás - NISSAN ALMERA 1.4 GX

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata (8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7.) nyilvános versenytárgyaláson értékesíti a tulajdonában levõ alábbi gépkocsit: NISSAN ALMERA 1.4 GX

Mûszaki adatok, állapot:
Évjárat: 1998. Mûszaki vizsga érvényessége: 2012.10.15. Futott km: 213.091 km (2011.10.12-i állapot). Kivitel: 5 ajtós. Állapot: korának megfelelõ. Jelleg: magyar okmányokkal. Üzemanyag: benzines. Sebességváltó fajtája: manuális (6 fokozatú). Hengerûrtartalom: 1392 cm3. Teljesítmény: 64kW, 87 LE. Szállítható szem. száma: 5 fõ. Ajtók száma: 4. Klíma fajtája: manuális. Szín: szürke. Önsúly: 1.120 kg. Összsúly: 1.545 kg. Csomagtartó: 440 liter.


Felszereltség: állítható kormány, szervókormány, centrálzár, elektromos tükör, fûthetõ tükör, manuális (5 fokozatú) sebességváltó, elektromos ablak (elsõ), fényszóró magasság állítás, rádiós magnó, utasoldali légzsák, vezetõ oldali légzsák, manuális klima, ABS.
Egyéb információ: rendszeresen karbantartott, törzskönyv, márkaszervízben szervizelt. Az autó a korának megfelelõ mûszaki állapotban van, az elsõ szélvédõ sérült, a karosszérián kisebb sérülések találhatók.
A versenytárgyalás ideje: 2011. november 7. 14 óra 00 perc. A versenytárgyalás eredménytelensége esetén: 2011. november 10. 14 óra 00 perc. 2011. november 15. 14 óra 00 perc. 2011. november 18. 14 óra 00 perc. 2011. november 23. 14 óra 00 perc.
A versenytárgyalás helye: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Vagyongazdálkodási Irodája 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7., 2. emelet 6. iroda. Kikiáltási ár: 425.000 HUF
A gépkocsi megtekinthetõ: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7. szám alatti épületénél elõre egyeztetett idõpontban. Kapcsolattartó neve, elérhetõsége: Cseresnyés. Péter polgármester 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7., Tel.: 93/500-701
A versenytárgyaláson történõ részvétel feltételei:
A versenytárgyaláson részt vehet minden természetes és jogi személy, aki a hirdetményben megjelölt idõben és helyen jelentkezett, és nyilatkozik arról, hogy legalább a kikiáltási ár erejéig rendelkezik a vételárral.
Licitálni személyesen vagy meghatalmazás útján lehet, a meghatalmazást közokiratba, vagy közjegyzõ által hitelesített teljes bizonyító erejû magánokiratba kell foglalni.
Az ajánlattevõ a versenytárgyaláson történõ adategyeztetésnél köteles bemutatni a versenytárgyalás vezetõjének: a) személyi igazolványát, illetve ha a jelentkezõ gazdasági társaság, akkor 30 napnál nem régebbi cégkivonatot, aláírási címpéldányt (illetve a folyamatban lévõ cégbejegyzési eljárás igazolását), b) a versenytárgyalási elõleg letétbe helyezésének igazolását, c) a fenti meghatalmazást. Versenytárgyalás idõpontjáig a bruttó kikiáltási ár 10 %-át, azaz 42.500,-Ft-ot versenytárgyalási biztosítékként (bánatpénz) kell megfizetni Nagykanizsa MJV Önkormányzata Magyarországi Volksbank Zrt.-nél vezetett 14100330-92660049-01000003 számú számlájára. [A befizetés történhet átutalással, illetve csekken, mely utóbbi a Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Irodáján (8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7. II. emelet 6. iroda) kérhetõ]
A versenytárgyalás menete:

A versenytárgyalást a versenytárgyalás kiírója vagy az általa megbízott személy vezeti és jegyzõkönyvvezetõ útján gondoskodik a jegyzõkönyv vezetésérõl.
A nyilvános versenytárgyaláson az önkormányzat versenytárgyalás lebonyolításával megbízott képviselõin (versenytárgyalás vezetõje, jegyzõkönyvvezetõ), valamint vezetõin (polgármester, alpolgármester(ek), jegyzõ, aljegyzõ(k)) kívül az ajánlattevõk, illetve meghatalmazással rendelkezõ képviselõk, a sajtó képviselõi és más érdeklõdõk is részt vehetnek. Az ajánlattevõknek kizárólag egy csoportban, az érdeklõdõktõl elkülönítetten kell helyet foglalni. A versenytárgyalás vezetõje számba veszi az ajánlattevõket, ellátja õket a licitáláshoz szükséges tárcsával, a versenytárgyalás megkezdésekor a licitálókkal közli a versenytárgyalásra a kikiáltási árat, az ajánlati licitlépcsõk mértékét. A jegyzõkönyv vezetésére felkéri az önkormányzat alkalmazottját. A licitálás tárcsa felmutatásával történhet. A licitösszeg 30.000 Ft-onként emelkedik. A versenytárgyalás vezetõje minden egyes újabb ajánlatnál a résztvevõk sorszámai alapján szóban is rögzíti azt, hogy ki tartja az újabb ajánlati összeget. A licit lebonyolítása során az ajánlati összeget legalább a versenytárgyalási felhívásban meghatározott összeggel lehet emelni. A licitálásban részt vevõk tárcsa felmutatásával vagy kézfelemeléssel licitálhatnak. A versenytárgyalás addig folytatódik, amíg a gépjármûre ajánlatot tesznek. Ha nincs több ajánlat a gépjármûre, a felajánlott legmagasabb vételárat ajánlóval köt Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata adásvételi szerzõdést. Ha a versenytárgyalás (licit) során megtett ajánlatok összege megegyezik, és új ajánlatot egyik ajánlattevõ sem tesz, a tárgyalást levezetõ személy a nyertes ajánlattevõt sorsolással állapítja meg.
Szerzõdés kötésére és a vételár megfizetésére vonatkozó szabályok:
Az eladott gépjármûre a vevõnek 30 napon belül adásvételi szerzõdést kell kötni. Vevõ köteles a versenytárgyalás során megajánlott vételárat az adásvételi szerzõdés aláírásától számított 15 napon belül az Eladó Magyarországi Volksbank Zrt-nél vezetett 14100330-92660049-01000003 számú számlájára megfizetni. A vételárba a befizetett versenytárgyalási biztosíték (bánatpénz) elõlegként beszámít. Amennyiben Vevõ a szerzõdésbõl eredõ fizetési kötelezettségét késedelmesen teljesíti, úgy Eladó 15 napig a mindenkori jegybanki alapkamatnak megfelelõ mértékû késedelmi kamat követelésre jogosult, amennyiben Vevõ késedelme a 15 napot meghaladja Eladó jogosult az adásvételi szerzõdéstõl egyoldalúan elállni. A versenytárgyaláson eladott gépjármûre a versenytárgyalási vevõ a vételár teljes összegû kifizetésével szerez tulajdonjogot és a vételár Eladó számlájára történõ jóváírásakor léphet annak birtokába. Eladó a vételár megfizetésének elismerésérõl külön nyilatkozatot állít ki. A gépjármû kulcsainak, törzskönyvének, forgalmi engedélyének, továbbá az egyéb okmányok átadására a birtokbaadással egyidejûleg kerül sor. A közúti közlekedési nyilvántartásról szóló 1999. évi LXXXIV. törvény 33. § (1) bekezdésének b). pontja alapján vevõ köteles a tulajdonszerzését 15 napon belül az illetékes közlekedési igazgatási hatóságnak (okmányiroda) bejelenteni, és az ezzel kapcsolatos eljárási költségeket viselni. Amennyiben a Vevõ a bejelentési kötelezettségének önhibájából nem tesz eleget, és a késedelmes teljesítéssel egyidejûleg a mulasztást nem igazolja, a jármûvet az illetékes hatóság a külön jogszabályban meghatározott idõtartamra kivonja a forgalomból. Eladó a közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzett jármû tulajdonjogának, illetve üzembentartó személyének változását igazoló teljes bizonyító erejû magánokiratnak a közlekedési igazgatási eljárásban történõ felhasználhatóságához szükséges kötelezõ tartalmi elemekrõl szóló 304/2009. (XII.22.) Kormányrendelet 2. § (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelõen a jármû tulajdonjogában bekövetkezett változás bejelentésére vonatkozó kötelezettségét - a változástól számított 5 munkanapon belül - az adásvételi szerzõdés benyújtásával teljesíti a közlekedési igazgatási hatóság felé. Ha a nyertes vevõ határidõben az adásvételi szerzõdést nem köti meg, a befizetett versenytárgyalási biztosítékot (bánatpénz) elveszti, egyben a versenytárgyalás kiírója a versenytárgyalás második legjobb ajánlattevõjével köt szerzõdést. A versenytárgyalás kiírója jogosult a szerzõdés megkötéséig ajánlatától elállni. Az eljárás kezdetéig a versenytárgyalás kiírója változtatási jogát fenntartja.



2011-10-29 07:07:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül