Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893909    








Honlapkeszites

Versenytárgyalás - FORD MONDEO 1.8I 16V AMBIENTE

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata (8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7.) nyilvános versenytárgyaláson értékesíti a tulajdonában levõ alábbi gépkocsit: FORD MONDEO 1.8I 16V AMBIENTE

Mûszaki adatok, állapot:
Évjárat: 2002. Mûszaki vizsga érvényessége: 2012.04.26. Futott km: 348.380 km (2011.10.12-i állapot). Kivitel: 5 ajtós. Állapot: korának megfelelõ. Jelleg: magyar okmányokkal. Üzemanyag: benzines. Sebességváltó fajtája: manuális (6 fokozatú). Hengerûrtartalom: 1798 cm3. Teljesítmény: 81 kW, 110 LE. Szállítható szem. száma: 5 fõ. Ajtók száma: 4. Klíma fajtája: manuális. Szín: szürke. Önsúly: 1.299 kg. Összsúly: 1.865 kg. Csomagtartó: 500 liter.


 Felszereltség: állítható kormány, szervókormány, centrálzár, gyári riasztó, elektromos tükör, fûthetõ tükör, manuális (5 fokozatú) sebességváltó, elektromos ablak (elsõ), fényszóró magasság állítás, rádiós magnó, utasoldali légzsák, vezetõ oldali légzsák, manuális klima, ABS, középsõ kartámasz
Egyéb információ: rendszeresen karbantartott, törzskönyv, márkaszervízben szervizelt, vezetett szervízkönyv. Az autó a korának megfelelõ mûszaki állapotban van, az elsõ szélvédõ sérült, a karosszérián kisebb sérülések találhatók.
A versenytárgyalás ideje: 2011. november 7. 13 óra 00 perc. A versenytárgyalás eredménytelensége esetén: 2011. november 10. 13 óra 00 perc. 2011. november 15. 13 óra 00 perc. 2011. november 18. 13 óra 00 perc. 2011. november 23. 13 óra 00 perc. A versenytárgyalás helye: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Vagyongazdálkodási Irodája 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7., 2. emelet 6. iroda. Kikiáltási ár: 699.000 HUF.
A gépkocsi megtekinthetõ: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7. szám alatti épületénél elõre egyeztetett idõpontban. Kapcsolattartó neve, elérhetõsége: Cseresnyés Péter polgármester 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7., Tel.: 93/500-701
A versenytárgyaláson történõ részvétel feltételei:
A versenytárgyaláson részt vehet minden természetes és jogi személy, aki a hirdetményben megjelölt idõben és helyen jelentkezett, és nyilatkozik arról, hogy legalább a kikiáltási ár erejéig rendelkezik a vételárral. Licitálni személyesen vagy meghatalmazás útján lehet, a meghatalmazást közokiratba, vagy közjegyzõ által hitelesített teljes bizonyító erejû magánokiratba kell foglalni.
Az ajánlattevõ a versenytárgyaláson történõ adategyeztetésnél köteles bemutatni a versenytárgyalás vezetõjének: a) személyi igazolványát, illetve ha a jelentkezõ gazdasági társaság, akkor 30 napnál nem régebbi cégkivonatot, aláírási címpéldányt (illetve a folyamatban lévõ cégbejegyzési eljárás igazolását), b) a versenytárgyalási elõleg letétbe helyezésének igazolását, c) a fenti meghatalmazást.
A versenytárgyalás idõpontjáig a bruttó kikiáltási ár 10 %-át, azaz 69.900 Ft-ot versenytárgyalási biztosítékként (bánatpénz) kell megfizetni Nagykanizsa MJV Önkormányzata Magyarországi Volksbank Zrt.-nél vezetett 14100330-92660049-01000003 számú számlájára. [A befizetés történhet átutalással, illetve csekken, mely utóbbi a Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Irodáján (8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7. II. emelet 6. iroda) kérhetõ]
A versenytárgyalás menete:
A versenytárgyalást a versenytárgyalás kiírója vagy az általa megbízott személy vezeti és jegyzõkönyvvezetõ útján gondoskodik a jegyzõkönyv vezetésérõl. A nyilvános versenytárgyaláson az önkormányzat versenytárgyalás lebonyolításával megbízott képviselõin (versenytárgyalás vezetõje, jegyzõkönyvvezetõ), valamint vezetõin (polgármester, alpolgármester(ek), jegyzõ, aljegyzõ(k)) kívül az ajánlattevõk, illetve meghatalmazással rendelkezõ képviselõk, a sajtó képviselõi és más érdeklõdõk is részt vehetnek. Az ajánlattevõknek kizárólag egy csoportban, az érdeklõdõktõl elkülönítetten kell helyet foglalni. A versenytárgyalás vezetõje számba veszi az ajánlattevõket, ellátja õket a licitáláshoz szükséges tárcsával, a versenytárgyalás megkezdésekor a licitálókkal közli a versenytárgyalásra a kikiáltási árat, az ajánlati licitlépcsõk mértékét. A jegyzõkönyv vezetésére felkéri az önkormányzat alkalmazottját. A licitálás tárcsa felmutatásával történhet. A licitösszeg 30.000 Ft-onként emelkedik. A versenytárgyalás vezetõje minden egyes újabb ajánlatnál a résztvevõk sorszámai alapján szóban is rögzíti azt, hogy ki tartja az újabb ajánlati összeget. A licit lebonyolítása során az ajánlati összeget legalább a versenytárgyalási felhívásban meghatározott összeggel lehet emelni. A licitálásban részt vevõk tárcsa felmutatásával vagy kézfelemeléssel licitálhatnak. A versenytárgyalás addig folytatódik, amíg a gépjármûre ajánlatot tesznek. Ha nincs több ajánlat a gépjármûre, a felajánlott legmagasabb vételárat ajánlóval köt Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata adásvételi szerzõdést. Ha a versenytárgyalás (licit) során megtett ajánlatok összege megegyezik, és új ajánlatot egyik ajánlattevõ sem tesz, a tárgyalást levezetõ személy a nyertes ajánlattevõt sorsolással állapítja meg.
Szerzõdés kötésére és a vételár megfizetésére vonatkozó szabályok:
Az eladott gépjármûre a vevõnek 30 napon belül adásvételi szerzõdést kell kötni. Vevõ köteles a versenytárgyalás során megajánlott vételárat az adásvételi szerzõdés aláírásától számított 15 napon belül az Eladó Magyarországi Volksbank Zrt-nél vezetett 14100330-92660049-01000003 számú számlájára megfizetni. A vételárba a befizetett versenytárgyalási biztosíték (bánatpénz) elõlegként beszámít. Amennyiben Vevõ a szerzõdésbõl eredõ fizetési kötelezettségét késedelmesen teljesíti, úgy Eladó 15 napig a mindenkori jegybanki alapkamatnak megfelelõ mértékû késedelmi kamat követelésre jogosult, amennyiben Vevõ késedelme a 15 napot meghaladja Eladó jogosult az adásvételi szerzõdéstõl egyoldalúan elállni. A versenytárgyaláson eladott gépjármûre a versenytárgyalási vevõ a vételár teljes összegû kifizetésével szerez tulajdonjogot és a vételár Eladó számlájára történõ jóváírásakor léphet annak birtokába. Eladó a vételár megfizetésének elismerésérõl külön nyilatkozatot állít ki. A gépjármû kulcsainak, törzskönyvének, forgalmi engedélyének, továbbá ez egyéb okmányok átadására a birtokbaadással egyidejûleg kerül sor. A közúti közlekedési nyilvántartásról szóló 1999. évi LXXXIV. törvény 33. § (1) bekezdésének b). pontja alapján vevõ köteles a tulajdonszerzését 15 napon belül az illetékes közlekedési igazgatási hatóságnak (okmányiroda) bejelenteni, és az ezzel kapcsolatos eljárási költségeket viselni. Amennyiben a Vevõ a bejelentési kötelezettségének önhibájából nem tesz eleget, és a késedelmes teljesítéssel egyidejûleg a mulasztást nem igazolja, a jármûvet az illetékes hatóság a külön jogszabályban meghatározott idõtartamra kivonja a forgalomból. Eladó a közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzett jármû tulajdonjogának, illetve üzembentartó személyének változását igazoló teljes bizonyító erejû magánokiratnak a közlekedési igazgatási eljárásban történõ felhasználhatóságához szükséges kötelezõ tartalmi elemekrõl szóló 304/2009. (XII.22.) Kormányrendelet 2. § (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelõen a jármû tulajdonjogában bekövetkezett változás bejelentésére vonatkozó kötelezettségét - a változástól számított 5 munkanapon belül - az adásvételi szerzõdés benyújtásával teljesíti a közlekedési igazgatási hatóság felé. Ha a nyertes vevõ határidõben az adásvételi szerzõdést nem köti meg, a befizetett versenytárgyalási biztosítékot (bánatpénz) elveszti, egyben a versenytárgyalás kiírója a versenytárgyalás második legjobb ajánlattevõjével köt szerzõdést.
A versenytárgyalás kiírója jogosult a szerzõdés megkötéséig ajánlatától elállni. Az eljárás kezdetéig a versenytárgyalás kiírója változtatási jogát fenntartja.



2011-10-30 07:10:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül