Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891864    








Honlapkeszites

Üzleti inkubáció és klaszterfejlesztés

A Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ, valamint a Pannon Novum Regionális Innovációs Ügynökség újabb rendezvényt szervez november 17-én a helyi gazdasági élet élénkítése céljából. Az üzleti inkubációval és klaszterfejlesztéssel foglalkozó konferenciára a gazdaságfejlesztésben érintett szervezetek munkatársait, az önkormányzati döntéshozókat, és az érdeklõdõ vállalkozásokat várják a szervezõk.

A Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ vezetõje Cserti Csilla elmondta, a központ a gyakorlatban gazdaságfejlesztéssel foglakozik. Nem csupán irodabérletre koncentrál, hanem emellett a vállalkozások megerõsödése érdekében ingyenes tanácsadásokat is ad, és tréningeket, rendezvényeket szervez.


 A konferenciára a gazdaságfejlesztésben érdekelt szervezetek vezetõit, döntéshozóit várják, akik gyakorlati ismereteket és tapasztalatokat szerezhetnek az inkubáció és a klaszterfejlesztés eszközrendszerérõl. Ezen felül pedig érdeklõdõ vállalkozásokra számítanak, akik újabb együttmûködési formákról kaphatnak hasznos információkat.
A rendezvény a FATE projekt részeként valósul meg, melyet a konferencia nyitányaként mutatnak be. Ezt követõen pedig hazai és nemzetközi példákat ismertetõ szakmai elõadásra kerül sor. A konferencia kiemelt témaköre az üzleti inkubáció elmúlt 20 évének tapasztalata, valamint a Nagykanizsai Inkubátorház fejlesztési tervének bemutatása. A klaszterfejlesztésrõl szóló elõadást követõen, a konferencia zárásaként, panelbeszélgetésre kerül sor a meghívott elõadók bevonásával. Ennek moderátora dr. Birkner Zoltán a Pannon egyetem Nagykanizsai Kampuszának igazgatója lesz.
V.M.



2011-11-15 12:09:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül