Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948255    








Honlapkeszites

Hajléktalanok és Hátrányos Helyzetûek Egyesülete

Tizenkét alapító taggal február 14-én megalakult a Hajléktalanok és Hátrányos Helyzetûek Zala Megyei Egyesülete. Az egyesület céljáról Orsós Imre elnök tartott a hétvégén sajtótájékoztatót a Halis István Városi Könyvtárban.

Az egyesület célja, hogy ellássa a tagok egyéni és kollektív érdekvédelmét, ezen belül módot nyújtson a tagok érdekeinek kifejezésére, lehetõséget teremtsen azok érvényesülésére és ellássa érdekképviseletét. Az egyesület következetesen törekszik a hozzáforduló hajléktalanok és szociálisan hátrányos helyzetû sorstársak érdekeinek kifejezésére, megvédésére. Terveik között szerepel elõadások, kerekasztal beszélgetések szervezése, ahol megbeszélhetik a valós problémáikat. Havi rendszerességgel tartanak lakossági fórumokat, melyrõl az adott település önkormányzatának közgyûlését is tájékoztatják. Az elmúlt egy hét során a nagykanizsai hajléktalanok és hátrányos helyzetûek szociális helyzetérõl, lakáslehetõségeirõl készítettek felméréseket.


Ma Magyarországon gyakorlatilag a roma kérdés pártpolitikai kérdés – mondta többek között Orsós Imre. Ezt rendbe kell tenni. A kanizsai cigány kisebbségi önkormányzatok nem lehetnek szolgálói a pártoknak, sokkal inkább az adott településen élõ roma lakosságot kell szolgálniuk. Az egyesület legközelebbi tervében egy érdekegyeztetõ kerekasztal beszélgetés létrehozása szerepel a Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, a CKÖ, a hivatal Szociális osztálya és egyesületek részvételével. Nemcsak tárgyalni, hanem azt követõen cselekedni akarnak.



2008-02-27 12:29:09


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül