Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893443    








Honlapkeszites

Kiválósággal Nagykanizsáért

„Partnerséggel Nagykanizsáért” – címmel konferenciát szervezett a város önkormányzata, a DKG-EAST Zrt., a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület, valamint a Grundfos Magyarország Kft.


A rendezvényen a szervezõk saját példáikon keresztül mutatták be, hogyan képes a Kiválóság kultúra pozitív hatást gyakorolni egy vállalkozás mûködésének sikerességére, illetve ebbõl mi adható át a környezetnek a társadalmi felelõsségvállalás jegyében. A konferencia keretében indították útjára a hazai viszonylatban eddig egyedülálló programot, mely a „Kiválósággal Nagykanizsáért” címet kapta.
 


 

A Kiválóság fogalma a köztudatban alapvetõen egy termék megfelelõsségéhez, vagy egy szervezet eredményes mûködéséhez kötõdik. Legkevésbé gondolunk úgy rá, mint egy olyan szemléletre, amely erõsíteni tudja egy közösségen belül az együttmûködést, a partnerséget akár egy város életét, mûködését tekintve is. Ezt a szellemiséget erõsítette meg a Nagykanizsán megrendezett konferencia, melyen K. Nagy József, a DKG vezérigazgatója, Göncz Csaba általános vezérigazgató-helyettes, Kovács Orsolya minõségbiztosítási felelõs, Szabó Kálmán, a közhasznú egyesület ügyvezetõ igazgatója, valamint Nyeste Zsolt, a Grundfos Kft. képviselõje tartott elõadást. Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatát Karádi Ferenc alpolgármester képviselte.
A Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület 2006-os megalakulása óta folyamatosan arra törekszik, hogy képes legyen az EFQM (European Foundation for Quality Management) által kidolgozott és Európa szerte több tízezer cég által sikeresen alkalmazott szervezeti kiválóság kultúrát, mint menedzsment eszközt, Magyarországon is meghonosítani, alkalmazását hatékonyan támogatni.
A kiválóság szemlélet beépülése a szervezeti kultúrába egyértelmû pozitív hatást képes gyakorolni mind a szervezetre, mind annak mûködési környezetére. Az idei évtõl egy olyan új kezdeményezést indítanak el, mely természetesen nem szakít a korábbi céljaikkal, de mégis markáns, új megközelítésrõl van benne szó. A hazai és nemzetközi szinten eddig még nem alkalmazott kezdeményezés vezérgondolata: „Kiválósággal a helyi közösség fejlõdéséért”.
Az egy éves program célja, hogy a csatlakozó szervezetekkel megismertesse a kiválóság kultúra, a menedzsment szemlélet jellemzõit, és biztosítsa számukra az átvilágítás lehetõségét. A program második fázisában elvárás a résztvevõktõl, hogy a problémás területeken fejlesztési projekteket valósítsanak meg. Az elindítani kívánt városi program esetében speciális elvárás, hogy a résztvevõ szervezetek a városban mûködõ más szervezetek bevonásával, azokkal partnerségben valósítsák meg egy-egy projektjüket. A programfolyamat támogatásaként havi rendszerességgel tapasztalatcsere rendezvényeket szerveznek, ahol bemutatkozási lehetõséget biztosítanak, megismerhetik egymás jó gyakorlatait, és megoldásokat kereshetnek közös problémáikra is. Reményeik szerint legalább 10-15 olyan fejlesztési projekt valósul meg, amelyek közvetlenül, vagy közvetve pozitív hatást gyakorolnak a város életére, lakosaira, és környezetükre.
A résztvevõk különbözõ típusú elismeréseket kaphatnak: A vállalkozások, intézmények az „Elkötelezettség a Kiválóságért”, az oktatási intézmények „A Kiválóságra törekvõ oktatási intézmény” elismerõ oklevelet, míg a civil szervezetek a Civil Kiválóság Védjegy (arany, ezüst, bronz fokozatát). A programban résztvevõ szervezetek a megszerzett elismerési formáktól függetlenül megkapják a „Kiválósággal Nagykanizsáért” címû elismerõ oklevelet is. Az eredményrõl 2012 év végén városi konferencia keretében számolnak be a résztvevõk az érdeklõdõknek. Jelentkezési határidõ: december 15.
 



2011-11-17 15:13:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül