Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948364    








Honlapkeszites

Kevés rendõrrel is siker

Évértékelõt tartottak a rendõrök is. Dr. Tiborcz János ezredes, a Zala Megyei Rendõr-fõkapitányság vezetõje azt mondta: a létszámhiány ellenére jó teljesítményt nyújtottak tavaly a nagykanizsai zsaruk.

Dr. Molnár József alezredes, városi rendõrkapitány az évértékelõt követõ sajtótájékoztatón elmondta, habár a kanizsai kapitányság létszámgondokkal küzd, a tavalyi évet mégis jó eredményekkel zárták.


– Komoly létszámhiány mellett kellett dolgoznunk tavaly, ennek fényében elért eredményeink még értékesebbek a számunkra – mondta Dr. Molnár József. – A számok tükrében: összességében tavaly négy százalékkal nõtt a felderítetlen elkövetõjû bûncselekmények száma, viszont ugyanilyen mértékben nõtt az eredményes nyomozások száma is. A városlakók szubjektív biztonságérzetét közvetlenül befolyásoló kiemelt bûncselekmények vonatkozásában azonban három, illetve másfél-két százalékos csökkenés tapasztalható a mutatóinkban. Ez számunkra azt jelenti, hogy a kapitányság még létszámhiányos helyzetben is jól megállja a helyét. A közterületeken töltött munkaórák száma csökkent, ez jelentõs részben pont a létszámhiány következménye. Az intézkedések száma kevesebb volt tavaly, mint az azt megelõzõ évben, ez arra vezethetõ vissza, hogy a kapitányság állományának átlag életkora rendkívül fiatal, átlagosan huszonöt-huszonhat évesek járõreink, s esetükben még hiányzik az a szolgálati tapasztalat, ami a nyugállományba vonult kollégákkal tûnt el a kapitányságról.

Dr. Molnár József azt is elmondta, hogy az értekezleten jelen lévõ Marton István polgármester kijelentette, fontos, hogy az önkormányzat és a rendõrség közösen a jövõben is mindent elkövessen azért, hogy az állampolgárok biztonságban élhessék napjaikat

Hozzátette: ez évben nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a városban kialakult rossz közlekedési morál javítására, ugyanis az ebbõl fakadó balesetek egyre súlyosabbak.

Dr. Tiborcz János ezredes, a Zala Megyei Rendõr-fõkapitányság parancsnoka kijelentette: a személyi állomány jól szerepelt 2007-ben, s úgy fogalmazott, soha rosszabb éve ne legyen a kanizsai kollégáknak, mint amilyen a tavalyi volt. Ugyanakkor azt is közölte, keresik a megoldást az állomány létszámproblémáira.


Horváth Attila



2008-03-03 11:25:08


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül