Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948956    








Honlapkeszites

Kanizsai Dorottya Kórház újabb pályázati sikere

Idén immár nyolcadik alkalommal indult el a K&H Gyógyvarázs program, amelynek ezúttal is fõ eleme a gyermek-egészségügyi intézmények számára kiírt országos eszközbeszerzési pályázat. A K&H Csoport a pályázat révén összesen 25 millió forint támogatást juttatott a hazai orvoslás egyik legnehezebb helyzetben lévõ területére.

- A pénzintézet – a szakmai zsûri szakértõinek bevonásával – idén is megjelölt egy preferált egészségügyi területet: 2011-ben a gyermekszemészet és a gyermek fül-orr-gégészet kapott kiemelt figyelmet a támogatások odaítélése során – mondta Dr. Fröhlich Klára a Kórház sajtóreferense.


- A 99 beérkezett, érvényes pályázat közül 12 intézmény került díjazásra, köztük a Kanizsai Dorottya Kórház szemészeti osztálya, 1,4 millió forint értékben. A támogatás révén egy korszerû binocularis szemtükör kerül beszerzésre, mely nemcsak a gyermekek, de a felnõttek vizsgálatánál is eredményesen használható. A készülék segítségével könnyebben és gyorsabban lehet elvégezni a szemfenék vizsgálatát. A hordozható kivitel lehetõvé teszi a rendelõn kívüli használatot is, így konzíliumok során is alkalmazható. A fennmaradó összegbõl a mindennapi szemészeti alapvizsgálatok során nélkülözhetetlen próbakeret és próba lencsesor kerül megvásárlásra – tájékoztatta lapunkat Dr. Czigány Róbert a Szemészeti Osztály osztályvezetõ fõorvosa.



2011-11-28 12:36:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül