Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891703    








Honlapkeszites

Vállalkozók Napja - Két zalai kitüntetett

Egyetértettek a strukturális reformok és a pénzügyi fegyelem szükségességében Magyarország egykori pénzügyminiszterei, ám a múlt megítélésében már jelentõsen eltért a véleményük. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) év végi díjátadóval egybekötött ünnepségén több kormány pénzügyminisztere ült egy asztalhoz, hogy megvitassa a helyzetet. A közel nyolcvan kitüntettek között két zalai is szerepelt, Kámán János, a Pilon-94 Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft. ügyvezetõ igazgatója, és Szabadics Zoltán, a Szabadics Zrt. elnök-vezérigazgatója. 
 


Magyarország talpra állításában alapvetõ stratégiai szövetségre van szükség a kormány és a naponta kockáztató vállalkozók között – jelentette ki Varga Mihály. A Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár kijelentette: a foglalkoztatás bõvítésére, és a demográfiai tendenciák megfordítására van szükség.
A Vállalkozók Napja azért fontos, mert ilyenkor együtt ünnepelhetjük a példaképeinket – mondta Demján Sándor. A VOSZ ügyvezetõ elnöke hozzátette: a vállalkozó a társadalom alapját képezi, és rémisztõ, hogy a termelõ, kétkezi munkát végzõ ember mára háttérbe szorult. Idén tizenharmadik alkalommal megrendezett Vállalkozók Napján – a kormány képviselõjének társaságában – ismét átadták a köztársasági elnöki és Nemzetgazdasági miniszteri kitûntetéseket, valamint az Év Vállalkozója Díjakat. A Vállalkozók Napja történetében ezernél is több kiváló példakép kapott már díjat, ami fontos eredmény Demján szerint.
Az ügyvezetõ elnök kifejtette: el kell kerülni a vállalkozók terheinek növelését és a további eladósodást. A jelenlegi gazdasági helyzetbõl csak közös munkával, összefogással lehet kikerülni, „csodát ne várjon senki”.
Ezután a Gazdaságpolitikai Fórumon az elmúlt évtized pénzügyminiszterei vitatták meg az ország helyzetét.
 



2011-12-03 11:48:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül