Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948863    








Honlapkeszites

Mesekönyv gyûjtés indult a MÁV-nál

Vasutasok gyûjtenek mesekönyveket családos utasok részére a Médiaunió Alapítvány Mesélj mindennap! kampányához csatlakozva. A tegnap indult akcióban a MÁV Csoport dolgozói országos szinten, 55 helyszínen gyûjtik a gyermekkönyveket, amelyeket december 12-tõl a vonattal utazó családosok részére helyeznek ki, azaz „hagynak el” az állomásokon.


A Médiaunió Alapítvány a Mesélj mindennap! kampány keretén belül arra buzdít mindenkit, hogy gyûjtse össze egykori kedvenc mesekönyveit és indítsa õket útnak, hogy más családokban is örömet szerezzenek. Ezek a könyvek egykor bizonyára nagyon sokat jelentettek olvasóiknak, hiszen amellett, hogy kedvesek számukra a történetek, az értékes idõ sem pótolható, melyet a szüleikkel, testvéreikkel vagy éppen a nagyszüleikkel töltöttek egy-egy mesedélután alkalmával.
A MÁV Csoport is csatlakozik a kampányhoz, és a Médiaunió Alapítvány akciójához hasonló, de a vasút és a vonatozás adottságait magában foglaló módon vesz részt benne. December 5-tõl kezdve három héten át az ország 55 állomásán gyûjtenek könyvet a vasutas dolgozók. Az otthon feleslegessé vált gyermekkönyveket kedves matricával látják el „A mese a legjobb útravaló – szeretettel a MÁV Csoport dolgozóitól” felirattal. December 12-tõl kezdve kihelyezik, azaz „elhagyják” õket az állomások várótermeiben a családos utasok részére, hisz az utazás ideje pompás alkalom, hogy ezt értékesen, mesét olvasva töltsék együtt gyermekeikkel.



2011-12-07 11:10:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül