Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949424    








Honlapkeszites

A kezdetektõl képviselõ

A képviselõket és munkájukat bemutató sorozatunkat Dr. Csákai Ivánnal zárjuk. Dr. Csákai Iván az önkormányzat hatodik ciklusban megválasztott képviselõje. Jelölõszervezete a FIDESZ-KDNP.

– 1990 óta vagyok önkormányzati képviselõ. Egyszer listáról kerültem a testületbe, öt alkalommal a lakosság választott meg az északkeleti városrészben található 5-ös választókerületben. A legutóbbi választások alkalmával ez a körzet is megnövekedett, a keleti városrészbõl csatoltak hozzá egy területet.
– Fogadóóráin milyen kérdésekkel fordul önhöz a lakosság?
– Nem tartok rendszeresen fogadóórákat, hisz nagyon sokszor a feleségemen keresztül üzennek, vagy fölhívnak telefonon, és úgy mondják el a problémáikat az emberek. Ugyan van probléma a választókörzetemben is, de bármilyen furcsa, a fogadóórákon csak egy-két lakos jelenik meg, és õk sem mindig a választókerületi, hanem egyéb problémákkal jelentkeznek. Ezen a területen is az utak, járdák, lépcsõk állapotát teszik szóvá a leggyakrabban.


 – Mire költötte a képviselõi keretét?
– Egy évvel ezelõtt is lépcsõfelújításra fordítottam, és idén is, emellett még két általános iskolának, a Péterfy Sándor és a Hevesi Sándor Általános Iskoláknak ajánlottam fel egy nagyobb összeget, mivel mindkét iskola tornatermében problémák adódtak, és javítást, felújítást kellett elvégezni. A választókerületben hat cikluson keresztül nagyon sok mindent elért az ember, azonban azt tudomásul kell venni, hogy az ad hoc módon felvetett problémát nem lehet azonnal megoldani. Eddig sem lehetett, mert a pénz mindig kevés volt. Elõfordult, hogy több év kellett egy-egy projekt elintézéséhez, megvalósításához. Ilyen volt például az észak-keleti városrészben a járda megépítése az Irtás utcától a Városkapu körútig, majd a Hevesi utcától a Tesco áruházig.
– Egy ciklus kivételével az önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottságának elnöki teendõit is ellátta, ellátja. Milyen eredményeket értek el a szociális területen?
– Jelentõs változásokat értünk el, hiszen más városok képviselõi mindig irigykedve kérdezik meg tõlünk, hogyan lehetett megvalósítani a teljes szociális háló kiépítését Nagykanizsán. A gyerekektõl kezdve az öregek és a fogyatékosok számára példaértékû és magas színvonalú munkát végeznek az intézményekben. A Családsegítõ Központ, az Idõsek Otthona és a Fogyatékosok Intézménye lassan egy szakmai bemutató hellyé alakul. A közgyûlés tagjai továbbra is szívükön viselik a létesítmények mûködését. Ezen kívül nem elhanyagolható az egészségügyben végzett felújítások, átalakítások sora, hiszen a ’90-es évek elején történt a kórházban egy 1,2 milliárd forintos, majd egy 700 milliós felújítás, és most indul el egy 3 milliárd forintos beruházás. Emellett az alapellátásban két orvosi rendelõ kivételével valamennyit felújítottuk. Az ezekkel való foglalkozás is a feladataim egy részét képezte. Az is igaz, a közgyûlésben az én szavazatom csak egy voksot jelent, de a meggyõzés erejével mindig tudok a fontos téma mellé embereket állítani. Azt is meg kell jegyeznem, ehhez a munkához azért nagyon nagy szükség van a feleségemre, hiszen õ sokat segít, legtöbbször õ jegyzi fel a bizottsági ülések és a különbözõ események dátumait. Családi háttér is kell a képviselõi kötelezettségek elvégzéséhez, és jó szívvel veszi, hogy ezzel foglalkozom.
B.E.



2011-12-17 06:21:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül