Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948779    








Honlapkeszites

Ülésezett a közgyûlés – menesztették a jegyzõt

Utolsó soros ülését tartotta csütörtökön az önkormányzat közgyûlése. A meghívóban szereplõ napirendi pontok elfogadása során Cseresnyés Péter polgármester közölte, a soros ülést követõen személyi ügyben azonnali soron kívüli közgyûlést hív össze. Mint azt délután 14 óra tájban a polgármestertõl megtudtuk, a közgyûlés felmentette Dr. Tuboly Marianna jegyzõnõt a tisztségébõl. A napirendrõl lekerült az új Közbeszerzési Szabályzat megalkotására elõterjesztett javaslat, és a pártok által használt önkormányzati tulajdonú helyiségek piaci bérleti díjának megállapítására is a következõ közgyûlésen térnek vissza.

2012. január 1-tõl az önkormányzat helyett a magyar állam lesz a Tûzoltóparancsnokság fenntartója, ezért a közgyûlés nevében Cseresnyés Péter polgármester oklevéllel köszönte meg Egri Gyula tûzoltóparancsnoknak és munkatársainak a város és a városkörnyék polgárai biztonsága érdekében végzett tevékenységét.


 A nap során több mint harminc elõterjesztést vitatott meg és fogadott el a testület. Közöttük szerepelt a helyi adórendeletek megalkotása, a 2012. évi víz- és csatornadíjak, valamint a települési szilárd hulladékszállítás díjainak megállapítása. Aktualizálták az önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és a vagyonhasznosítás szabályairól, a szociális szolgáltatásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról szóló önkormányzati rendeleteket. Elfogadták a városatyák a közgyûlés 2012. évi munkatervét, és informatikai fejlesztési koncepciójára, valamint végrehajtásának ütemezésére elõterjesztet javaslatot. Megépülhet a buszforduló a TISZK épülete elõtt az Erdész utcában, és egyetértettek a Zalakaros Kistérség Többcélú Társulásával a 2012-es évre vonatkozó feladat-ellátási szerzõdés megkötésére elõterjesztett javaslattal is. Jóváhagyta a testület a város kulturális koncepciójának felülvizsgálatáról szóló tájékoztatót, és egyetértett Dózsa György mellszobrának Ceglédrõl Nagykanizsára történõ visszajuttatásával.

B.E.

(További képek a galériában)



2011-12-23 10:28:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül