Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895423    








Honlapkeszites

Nemzedékek közötti szolidaritás

Az Idõsügyi Tanács decemberben megtartott ülésén az egyéb napirendek tárgyalása mellett elõzetes döntést hozott arról, hogy kapcsolódnak a 2012-ben induló – Az aktív idõsödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve programhoz.


A nemzedékek közötti szolidaritásra azért van szükség, mert az öregedéstõl sokszor inkább tartani szokás, az emberek gyakran az egyénre és a társadalomra egyaránt leselkedõ veszélynek, semmint beteljesülésnek tekintik.


 

Az idõsek egyre népesebb táborát a fiatalabb, aktív népességre nehezedõ tehernek látják, pedig a mai idõs emberek sokkal jobb egészségnek örvendenek, mint ami a korábbi nemzedékeknek megadatott. Értékes tudásukra, tapasztalataikra bízvást támaszkodhatnak a fiatalabbak, és hasznukra fordíthatják azokat. Az öregedés jelentette kihívás kezelésében kiemelten fontos, hogy az évek múlásával továbbra is tevékeny életet éljünk. Az európai év célja a figyelemfelkeltés, a tájékoztatás, valamint a bevált gyakorlatok terjesztése.
A tervek szerint az Idõsügyi Tanács az LX-Plus Program a digitális esélyegyenlõségért és Szenior Közösségfejlesztési Programban vesz részt. Az elfogadott Szervezeti és Mûködési Szabályzat alapján az I.T. mûködésének nyilvánossága, illetve az információáramlás hatékonyságának növelése, az idõsügyi szervezetekkel való kapcsolattartás folyamatos erõsítése érdekében megkezdõdtek a Tanács honlapjának elindítását célzó munkálatok is. Fogadóórát minden hónap utolsó hétfõjén 10 órától tartanak a Családsegítõ Központ irodájában.
 



2012-01-03 13:24:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül