Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891938    








Honlapkeszites

A mentõautók harmadát lecserélhetik az év végéig

Újakra cserélhetik az év végéig az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) autóinak harmadát - közölte Gyõrfi Pál, az OMSZ szóvivõje vasárnap az MTI-vel.
 


A mentõautók cseréjére az ad lehetõséget, hogy a Nemzeti Erõforrás Minisztérium egészségügyért felelõs államtitkársága az elmúlt napokban újabb, 1,45 milliárd forintos forrást biztosított az Országos Mentõszolgálatnak - mondta a szóvivõ.
    Az összegbõl nagyjából 60-70 mentõautót vehet a szolgálat. Ehhez a pénteken megjelent Közbeszerzési Értesítõben már ki is írta az OMSZ az elsõ pályázatot, mintegy nettó 354,4 millió forintból 18, B-típusú mentõautóra (a mentõautó B-típusú jogosítvánnyal vezethetõ). Az ajánlattételi határidõ február 14. Az eredményhirdetés idõpontja innen számítva a 20. napon, míg a szerzõdéskötésé az eredményhirdetést követõ 10. napon lesz - olvasható az értesítõben.
    Gyõrfi Pál elmondta: január végéig szolgálatba áll 37 korszerû esetrohamkocsi, amelyeket a tárca 849 millió forintos támogatásából vásároltak. A tárca egy másik, 574,5 millió forintos forrásából pedig 23 mentõautó beszerzése már folyamatban van.
    December végén elindult továbbá az az európai uniós fejlesztési program, melynek 11,5 milliárd forintos forrásából egyéb fejlesztések mellett nagyjából 200 mentõautó megvásárlására lesz lehetõség. Mindez összességében mintegy 330 elöregedett mentõautó kiváltását jelenti, vagyis az Országos Mentõszolgálat flottájának több mint harmada az elkövetkezõ idõszakban újakra cserélõdik - hangsúlyozta a szóvivõ.
    Tavaly december végén mutathattak be - 2008 óta elõször - új autókat az OMSZ-nél. Ezek színe már - ahogy Európa sok más országában - sárga, és a jármûvökön a mentõszolgálat új szlogenje a "Hivatás az életért" olvasható.

MTI - Kanizsa



2012-01-08 10:25:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül