Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948573    








Honlapkeszites

Létrehozták a zalai területfejlesztési konzultációs fórumot

A régiós és a megyei területfejlesztési tanács megszûnése miatt a Zala Megyei Önkormányzat szerdai rendkívüli ülésén létrehozta a megyei területfejlesztési konzultációs fórumot, illetve csökkentette a megyei közgyûlés állandó bizottságainak számát.


 Manninger Jenõ (Fidesz-KDNP), a közgyûlés elnöke az ülésen jelezte: a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggõ törvények módosítása kapcsán megszûnt a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács és a Zala Megyei Területfejlesztési Tanács, jogutódja a megyegyûlés lett. Emiatt döntött arról a Zala Megyei Közgyûlés, hogy létrehozza a megyei területfejlesztési konzultációs fórumot, amelyet a megyei közgyûlés és a Zalában lévõ két megyei jogú város közgyûlése mûködtet.
A fórumba a megyei jogú városok közgyûlése egy-egy képviselõt delegál, a megyei közgyûlés pedig kettõt. A megyei önkormányzatot a testületben Manninger Jenõ, a közgyûlés elnöke, valamint Pál Attila (Fidesz-KDNP), a közgyûlés alelnöke képviseli.
A megyei önkormányzat feladatait érintõ változások miatt január 1-jei hatállyal megszûnt Zalában az oktatási és kulturális, valamint az egészségügyi és szociális bizottság. Az állandó bizottságok száma még tovább csökkent azzal, hogy a turisztikai és külkapcsolatok bizottsága megszûnt, feladatkörét pedig a térségfejlesztési bizottság veszi át.
Az eddigi hét helyett négy bizottsága lesz ezentúl a megyei közgyûlésnek, jogi és ügyrendi, kisebbségi és nemzetiségi, pénzügyi, valamint térségfejlesztési. Manninger Jenõ elmondta: az átalakítást az indokolta, hogy a feladatokhoz kell hozzáigazítani a bizottsági struktúrát.

 

MTI - Kanizsa



2012-01-11 18:01:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül