Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893748    








Honlapkeszites

Változások és lehetõségek 2012-ben

Változások és lehetõségek címmel rendeztek Vállalkozói Információs Napot a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központban a múlt héten. A rendezvény témaköreinek kiválasztása különösen aktuális, hiszen a tavaly év végén meghozott törvények és rendeletek jelentõs változásokat hoztak az új évre.

A cégvezetõknek és a munkavállalóknak is hamarosan dönteniük kell a cafeteria rendszer által kínált lehetõségekrõl. A nagyobb vállalkozásoknál a cafeteria szabályzatban rögzítettekbõl választhatnak a dolgozók. A béren kívüli juttatások rendszerérõl, annak változásairól Auer Péter értékesítési igazgató tartott elõadást, részletesen bemutatva a régi és az új elemeket. 


Az elõadó az új elemek közül a Széchenyi Pihenõ Kártyáról (SZÉP Kártya) és az Erzsébet utalványról is részletes tájékoztatást tartott. Mivel az egyes cafeteria elemeknek más-más az adóterhe, ezért érdemes mind a cégvezetésnek, mind a munkavállalóknak alaposan mérlegelni a döntés elõtt - emelte ki az értékesítési igazgató. Ugyancsak húsba vágó témákról tartott prezentációt Némethné Szerdahelyi Éva könyvvizsgáló, adótanácsadó, aki a 2012-es évet érintõ adózási és számviteli változások leglényegesebb elemeirõl tájékoztatta a megjelent vállalkozókat. Az SZJA-t és az Áfa-t érintõ változások mellett a járulékokról, a munkabéremelés elvárt mértékérõl, számos a cégeket érintõ tételekrõl és határidõ-változásokról esett szó. A Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ, valamint a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara közös programja méltán keltette fel az érdeklõdést, hiszen az elõadások után is folytatódott a személyes tapasztalatcsere. Az információs nap témáiról, a kockázatok és mellékhatások tekintetében keresse adótanácsadóját, könyvelõjét vagy keddenként 14-17 óráig – idõpontegyeztetésse - az Inkubátorház tanácsadóit.



2012-01-16 08:18:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül