Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892019    








Honlapkeszites

Gõzerõvel mentorál a Területi eMagyarország Központ Zala megyében

TEMOP-2011 pályázat sajtónyilvánossága

Farkas Szilárd információs társadalmi tanácsadó, központ vezetõ tájékoztatása szerint Zala megye kedvelt falusi üdülõhelyén, kistolmácsi (www.kistolmacs.hu) irányítással gõzerõvel folynak az ingyenes alap- és emelt szintû infokommunikációs ismeretterjesztõ elõadások, mentorálások Zala megye különbözõ pontjain, aprófalvas településein és intézményeiben.


 A településen élõ állampolgárok álláskeresés, számítógép- és Internet használata a mindennapokban, szövegszerkesztés, táblázatkezelés és az e-közszolgáltatások témákban sajátíthatnak el, tehetnek szert új információkra, bõvíthetik meglévõ ismereteiket.

Nagy várakozással telnek, fõként az álláskereséssel kapcsolatos elõadások, ahol a lakosság és az elõadó interaktív módon megosztják tapasztalataikat egymással. Minden alkalommal megkérdezik tõlünk, milyen munkát tudunk ajánlani, valamint hol kereshetünk munkát?” – meséli Farkas Szilárd eTanácsadó.

Segítünk ahol tudunk, az elõadások után lehetõséget biztosítunk személyes konzultációra, melynek keretében személyre szabottabban foglalkozunk a kérdezõkkel, az elõadásokon résztvevõkkel. Reméljük, hogy elõadásainkon hallottakat résztvevõk a mindennapokban alkalmazni fogják. Tisztában vagyunk azzal, hogy a munkanélküliség magas a megyében, azonban a „digitális Világ” egyfajta kitörési pont lehet a hozzáértõknek és az elõadáson résztvevõk számára.

Az eddigi célcsoportok közül az álláskeresõk és nyugdíjas korú lakosság volt a legaktívabb, élmény velük együtt haladni az elõadásokon. – tudtuk meg Farkas Szilárdtól. Mentorálásokon jelenlévõ célcsoportok felkészültsége vegyes, ezért igyekszünk azonos kompetenciákkal és képességgel, képzettséggel bíró teameket kialakítani. Kezdõ csoportoktól egészen a haladó csoportokig mentorálunk.

Külön öröm számomra, hogy legutóbbi, Lentiben Lámfalussy Sándor Szakközépiskola és Szakiskolában mûszaki-informatikus technikus képzésben résztvevõk számára tartott ismeretterjesztõ elõadást kiemelt érdeklõdés övezte – ismertette a szakember.

A szakember tájékoztatása szerint a megyében közel 500 állampolgár sajátíthatta el az infokommunikációs elõadásokon elhangzott érdekes és hasznos prezentációkat, melynek egyik fõ eredménye, hogy a résztvevõk kis hányada kikerült a munka világába, ezáltal e képzés is hozzájárult helyi szinten a munkanélküliség csökkentéséhez.

Mentorálások során hallgatóság számára segítünk felkészülni a digitális átállásra, az Internet- és az elektronikus ügyintézések elsajátítására, egyszóval az e-közszolgáltatások lehetõségének megismertetésére.

2012. januárban, februárban és márciusban természetesen folytatódnak az elõadássorozatok, új célcsoportokkal és újabb témákkal is. Meg kívánjuk szólítani a kis- és közepes vállalkozásokat (kkv), a pedagógusokat, a hivatali dolgozókat, polgármestereket, jegyzõket és nem utolsó sorban a civil szervezetek tagjait, képviselõit, valamint a 18 év feletti oktatásban résztvevõ diákokat, hallgatókat.



2012-01-19 12:27:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül