Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948806    








Honlapkeszites

Közgyûlés - Tízszeresére emelkedik július elsejétõl a pártirodák bérleti díja

Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) által több éve törvénytelennek és alkotmánysértõnek minõsített helyzet feloldásaként megemelte csütörtökön a nagykanizsai közgyûlés a pártok által bérelt önkormányzati ingatlanok bérleti díját.


 A képviselõk által többszöri halasztás után megszavazott elõterjesztés értelmében az eddiginek csaknem tízszeresére emelkedik július elsejétõl négy pártiroda ingatlanbérleti díja. A Jobbik az eddigi 3.400 forint helyett 31 ezret, az MSZP 7.600 forint helyett több mint 68 ezret, a Fidesz 5.500 forint után 50 ezer forintot, az MSZDP pedig 3.550 forint helyett 32 ezer forintos összeget fizet nyártól havonta nettó bérleti díjként.
Az ÁSZ már 2006-ban jelezte, hogy az akkor még csak négyzetméterenként 10 forintos bérleti díj törvénysértõ, ezért ezt késõbb 100 forintra - galériás kialakításnál 50 forintra - emelték. 2009-ben azonban a számvevõk ismét törvénysértõnek minõsítették a piaci árat továbbra sem elérõ összegeket, amelyrõl idõközben az Alkotmánybíróság is kimondta, hogy az önkormányzatok által nyújtott burkolt támogatás alkotmányellenes.
A nagykanizsai közgyûlés napirendjén az elmúlt években többször szerepelt a pártingatlanok bérleti díjának növelése, de tartva attól, hogy a szervezetek visszaadják ezeket a helyiségeket, a döntést többször is elhalasztották a képviselõk. A most tárgyalt és végül elfogadott javaslat eredetileg február elsejétõl módosította volna a bérleti díjakat, de több képviselõ is kezdeményezte, hogy július elsejétõl lépjen életbe az emelés, amely így már - az elõterjesztés szerint - megközelíti a piaci árat.

 

MTI - Kanizsa



2012-01-26 18:59:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül