Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948246    








Honlapkeszites

Átadásra került az Arany János utca meghosszabbítása

Cseresnyés Péter polgármester az útszakasz „jelképes” átadás-átvételén elmondta, azért adták át ideiglenesen a forgalom számára az utat, hogy megkönnyítsék az Erzsébet tér rekonstrukciós munkálatai miatt adódó közlekedési nehézségeket. Az útszakasz teljes hossza 967 méter, az út burkolata megújult és 6,5 méterrel szélesedett ki. Megújultak továbbá a járdák és a zöldfelület. Az Arany János utca meghosszabbításában helyhiány miatt egy járda készült el 190 méteres szakaszban. Újjá építették a közvilágítást, és a lakossági igénynek megfelelõen zajvédõ fal is épül majd.

 


A városrehabilitációs program egyik eleme a Magyar - Petõfi utcák összekötése az Arany J. u. és a Királyi P. u. hosszabbá tételével. A mai napon megtörtént a projektelem Kinizsi - Sugár utca közti szakaszának mûszaki átadás-átvételi eljárása és ideiglenes forgalomba helyezése. Az útszakasz mától megnyílt a közlekedõk számára.

A Magyar - Petõfi utcák összekötésének további munkái a következõk szerint zajlanak:

  • A Kinizsi utca - Hunyadi utca közti szakaszon, valamint a Május 1. utcától a Kinizsi utcáig az út-, járdaburkolat kialakítási munkálatai befejezõdtek.
  • A Május 1. utcától a Kinizsi utcáig tartó szakaszon a zajvédõ fal építési munkálatai a 2012. év I. felében készülnek el.
  • A Királyi Pál utca meghosszabbításában a Hunyadi u. és a Petõfi u. között a járdaépítés, a tereprendezési munkák, az útszegély építés, valamint az útburkolat alap rétegének behúzása a meglévõ, régi útburkolatig megtörtént.
  • A Magyar utca - Május 1. utca közti szakasz a csatornaprojekt ezen szakaszt érintõ fejlesztését követõen fejezõdhet be. A befejezési határidõ 2012. június 30. napra módosult a területen munkát végzõ csatorna projekt kivitelezésének elhúzódása miatt.

 A városrehabilitációs projekttel kapcsolatos kérdéseiket feltehetik a varosrehabilitacio@nagykanizsa.hu e-mail címen és az alábbi elérhetõségek valamelyikén.



2012-02-03 11:39:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül