Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948791    








Honlapkeszites

Segítséget kér a Máltai

Rövid idõn belül mintegy félmillió forintnyi támogatást kell összegyûjtenie Kovács Lászlónak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nagykanizsai csoportja vezetõjének, hogy kikerüljenek szorult helyzetükbõl. Közben ismét õt választották meg a kanizsai csapat vezetõjének – azt mondja, utolsó négy éves ciklusát tölti.

– Nehéz helyzetbe sodortak minket az elmúlt idõszak energia-áremelései, csak a múlt havi gázszámlánk 174 ezer forintra rúgott, miközben tavaly hasonló idõszakban százezer körüli volt - mondta lapunknak Kovács László. – Magas lett a villanyszámlánk is, hatvanezer forint, de szerencsére a szolgáltató rugalmas, s háromhavi részletfizetési lehetõséget biztosít – másképp nem is tudnánk most kifizetni. A kasszánk teljesen kiürült, a számlákon jó, ha harmincezer forint van. Közben közeleg a húsvét, s a hagyományoknak megfelelõen ismét szeretnénk vendégül látni reggelire a rászorulókat. Azért fogalmazok így, mert már nem csak hajléktalanok jönnek hozzánk, hanem olyanok is, akiknek ugyan van otthonuk, de napi anyagi nehézségekkel küzdenek. A rászorulók száma egyébként az elmúlt idõszakban mintegy félszázzal nõtt – érzékelhetõen több a szegény a városban.


Kovács László hozzáteszi: régi, nélkülözhetetlen Skodájukat is most kell majd mûszaki vizsgára vinni, az autó sebességváltója és tengelykapcsolója siralmas állapotban van, a javítás, a vizsgára való felkészítés is jelentõs terhet ró rájuk. A helyi csoport vezetõje azt mondja, ahhoz, hogy kikerüljenek a válságból, kénytelenek ismét segítséget kérni, ezúttal is a város cégeitõl, vállalkozóitól, esetleg (autó-ügyben) autószerelõ mestereitõl várnak támogatást.

Kovács László azt is jelezte, hogy a szeretetszolgálat helyi csoportjának taggyûlése újabb négy évre õt bízta meg a karitatív szervezet vezetésével, amit most még elvállalt. Úgy tûnik azonban, utoljára, mert egyre nehezebb forrásokat felhajtani. Kovács László azt mondja: szeretné átadni a stafétabotot valakinek, ennek érdekében már hozzálátott utódja kineveléséhez – szerencsére több ambiciózus fiatal is tevékenykedik már a Máltaiban.

Horváth Attila



2008-03-13 11:08:11


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül