Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892948    








Honlapkeszites

Közel 2,3 milliárd forintot fordítanak közfoglalkoztatásra Zala megyében

Közfoglalkoztatásra idén közel 2,3 milliárd forint áll rendelkezésre Zala megyében; a keretösszegbõl várhatóan 4,5 ezer fõ foglalkoztatását tudják támogatni - mondta el Borsos József, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója kedden sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.


 Kedvezõbbek lesznek a közmunkaprogram feltételei is; a hosszabbtávú, minimum napi 6, de leginkább 8 órás tevékenységgel hasznosabb, értelmesebb munkalehetõség végzésére nyílik lehetõség, mint a korábbi években - fogalmazott Borsos József.
Hozzátette; a "klasszikus", legalább hatórás közfoglalkoztatásra közel félmilliárd forint áll rendelkezésre, a 88 önkormányzatot érintõ kistérségi start munkaprogramokra pedig több mint 1 milliárd forintot lehet fordítani. A startprogram keretében több mint ezer fõ foglalkoztatására lesz lehetõség, de a szezonális munkák beindulásával a mezõgazdasági szektorban további 300 fõ foglalkoztatására lesz majd lehetõség.
A országos közfoglalkoztatású programok keretében hat Zala megyei székhelyû cég több mint 600 millió forintos támogatásból közel 600 fõt tud foglakoztatni. Az erdészeti munkák már elkezdõdtek, a többi program pedig ütemezetten, ahogy a szezon elkezdõdik, tud majd beindulni - ismertett az igazgató.
Szólt arról is, hogy a hideg idõ miatt az önkormányzatoknak lehetõségük van arra, hogy közfoglalkoztatás keretében alkalmazzanak egy-két olyan személyt, akik naponta felkeresik a településen egyedül élõ, idõs beteg embereket, és gondoskodnak arról, hogy legyen fûtésük, biztosított legyen a napi megélhetésük. Zala megyében 122 önkormányzat 138 fõt foglalkoztat ezen feladatok ellátására.

 

MTI - Kanizsa



2012-02-07 13:26:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül