Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893283    








Honlapkeszites

Megszûnik a fizetõs parkolás Zalakaroson

Március elejével megszûnik a fizetõs parkolás Zalakaroson, ahol a kiesõ bevételt turisztikai marketingre költött összegnek könyvelik el.


Józsa Zsanett, a fürdõváros jegyzõje az MTI-nek elmondta: egyelõre az elvi döntés született meg az ingyenessé tételrõl, a végsõ rendeletet várhatóan február 29-én alkotja meg a város képviselõ-testülete. A település teljes területén jelenleg 547 parkolóhelyen kell díjat fizetni, de márciustól valamennyi esetében ingyenes lesz a várakozás.
A jegyzõ hozzátette: nem elõzmények nélküli az elhatározás, ugyanis a tavaly téli szezon óta november 1-je és március 1-je között - vagyis ez jelenleg is érvényes - nem kell díjat fizetni a parkolásért a város egész területén.
A fizetõparkolás végleges eltörlésérõl készülõ döntést megelõzõen úgy számoltak: évente tisztán 5-6 millió forint folyt be bevételként a parkolásból. Ezt a pénzt azonban nem számítják elmaradt bevételnek, úgy kalkulálnak, hogy ez a település turisztikai marketingjére fordított összeg.
Józsa Zsanett elmondta még, a zalakarosi ingyenes parkolás nem jelenti azt, hogy bárhol meg lehet majd állni. A fizetõparkolós rendszer eddig forgalomszervezési szerepet is betöltött, de a rendõrség és a közterület-felügyelet ugyanúgy figyel a várakozási szabályok betartására.

 

MTI - Kanizsa



2012-02-18 10:08:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül