Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892888    








Honlapkeszites

A ZÁÉV nyerte kapuvári belváros-rekonstrukciót

Hamarosan elindulhat a kapuvári belváros mintegy 670 millió forintba kerülõ megújítása; az önkormányzat aláírta a közbeszerzési pályázat nyertesével, a Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt.-vel a kivitelezõi szerzõdést.


 A Gyõr-Moson-Sopron megyei település önkormányzata az MTI-vel közölte: az összesen 664 millió forintos költségbõl 526,5 milliónyi vissza nem térítendõ támogatást nyertek el az Új Széchenyi Terv pályázatán. Az összegbõl hõszigetelik, akadálymentesítik és kívül felújítják a mûemléki védettségû városháza épületét.
Ezzel párhuzamosan megújítják a Fõ tér zöldterületeit, így a Várkertet, a Várárkot és a Hõsök parkját, végrehajtják a Rábaközi Mûvelõdési Központ teljes külsõ és részleges belsõ felújítását, egységes, modern arculatot adnak a Piactérnek. A projekt része a Szent Anna-templom és a temetõ egyes részeinek felújítása is.
A hamarosan megkezdõdõ munkálatok befejezésének határideje idén december 30.
Tavaly már megújult a Kapuvár központjában álló, egykor a járásbíróságnak otthont adó épület. A 60 millió forintos – zömében szintén pályázati forrásból fizetett – beruházás során felújították és akadálymentesítették az épületet, amelybe korábbi "lakói", azaz közhivatalok és a Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesület költözhettek vissza.

 

MTI - Kanizsa



2012-03-09 09:05:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül