Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948641    








Honlapkeszites

Be nem váltott ígéretek

Újítsák fel a Dózsa György 73.-75. és a Ligetváros lakásait, a politikusok váltsák be kampányígéreteiket – mondta minapi sajtótájékoztatóján Orsós Imre, a Hajléktalanok és Hátrányos Helyzetûek Zala Megyei Egyesülete elnöke

Orsós Imre jelezte, az egyesület megalakulása óta több levelet írt Marton István polgármesternek, melyekben azt kérte, hogy oldják meg a Dózsa György 73.-75. – közismert nevén Citromsziget- rendkívül leromlott állapotú épületegyüttesének problémáját, választ azonban eddig még nem kapott. Mint mondta, Cseresnyés Péter alpolgármestert is megkereste az ügyben, aki – szerinte – az itt élõk szavazatait is kérte a kampány során, de az akkor tett ígéretek még mindig nem valósultak meg. Orsós Imre hozzátette: a problémák feltárására lakossági fórumsorozatot indítanak több helyszínen, melyekre meghívják a terület önkormányzati képviselõjét is. Jelezte, Szõlõsi Mártával már egyeztetett, s a fórumon többek közt azon javaslatát tárná a nyilvánosság elé, mi szerint a Dózsa 73.-75. elõtt alakítsanak ki gyalogátkelõ helyet, vezessenek be sebességkorlátozást, valamint újítsák fel az itt lévõ ingatlanokat.


Orsós Imre bejelentette azt is, Teleki László országgyûlési képviselõvel, a CKÖ elnökével is egyeztet, s tõle is kéri a Ligetváros és a Dózsa 73.-75. felújítását. Úgy tudja ugyanis, hogy a CKÖ jelentõs forrást tud megszerezni a Bogdán János Cigány Közösségi Ház bõvítésére, s ennek kapcsán sérelmezi, hogy a pénzbõl nem jut az általa megnevezett területek ingatlanjainak felújítására.

A kétszer is meghirdetett és mindkét alkalommal elmaradt tüntetésérõl pedig elmondta: az elsõ, az április hetedikei nem maradt el, hanem áttette négy nappal késõbbre, ami két személy távolmaradása miatt nem valósult meg – ezért arra õ maga sem ment el.

A sajtótájékoztatón megköszönte a rendõrök segítségét, akik viszont ott voltak.

Horváth Attila



2008-03-26 11:16:59


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül