Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949187    








Honlapkeszites

A környezettudatos gondolkodásért

Az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület együttmûködési megállapodást írt alá a város Cigány Kisebbségi Önkormányzatával, a Közterület-felügyelettel és a Saubermacher-Pannónia Hulladékgyûjtõ Kft-vel a környezettudatos nevelés elõsegítése és a természet megóvása érdekében.

Az aláírást követõ sajtótájékoztatón Orsós Vendel, az EURIFE elnöke elmondta, az együttmûködési megállapodás létrejötte Papp Attilának, a közterület-felügyelet munkatársának javaslatára történt.


Már elképzeléseik is vannak, Egy hét a gyermekeink környezetének biztonságáért címmel vetélkedõsorozat indítását tervezik általános és középiskolások számára, valamint a város perifériáját érintõ szemétgyûjtési akciót is szeretnének indítani.

Teleki László, a CKÖ elnöke elmondta, a hétvégi kollégium és a tanoda programjába beillesztik a környezetbarát szemlélet fontosságát.

Az együttmûködést dr. Tuboly Marianna jegyzõje is aláírta. Megjegyezte, örül annak, hogy a közterület-felügyelet együttmûködik a környezeti nevelésben és nem csak azt tekinti feladatának, hogy a közterületen büntetéssel szorítsa vissza az illegális szemetelést.

A környezettudatos gondolkodás népszerûsítésébe, az együttgondolkodásba bárki bekapcsolódhat, aki fontosnak tekinti ezt a célt.

Bakonyi Erzsébet



2008-03-26 11:17:43


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül