Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893326    








Honlapkeszites

Magyar vadászterületek mutatkoztak be Madridban

A spanyol vadászati piacon nagyobb súllyal jelenlévõ állami erdõ- és vadgazdaságok mutatták be hazánk kiemelkedõ természeti adottságait, vadbõségét a szinte egy idõben megrendezett madridi Venatoria és FICAAR nemzetközi vadászati kiállításokon.


Az egy nap különbséggel kezdõdõ rendezvények Spanyolország két legjelentõsebb vadászati kiállításának nevezhetõek. A kettõ közül a késõbb kezdõdõ FICAAR (Feria Internacional de la Caza y las Armas - Nemzetközi Vadászati és Fegyver Kiállítás) a fontosabb: a három szinten, összesen 18 000 négyzetméteren megjelenõ szervezõk, árusok, kutyások, mûvészek standjait csaknem 30 000 érdeklõdõ tekintette meg három nap alatt. Azonban a Venatoria-n - bár kevesebb a látogatója és jóval kisebb a kiállítói területe - koncentráltabban jelentek meg a kiállítók. Itt szinte csak vadászatszervezõ irodák, vadászterületek és utazási cégek képviseltették magukat a potenciális vadászvendégek kegyeit keresve.

 

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. kihasználva a kiállítások szinte egy idõben történõ megrendezését mindkét kiállításon részt vett, képviselve Tolna megye kiváló vadászatturisztikai adottságait. Február 29-én este, a Magyar Turizmus Zrt. madridi külképviselete kezdeményezésére és szervezésében az arra jelentkezõ erdõgazdaságok egy munkaértekezleten mutathatták be prezentációjukat területeikrõl és vadállományuk jellemzõirõl. A Gyulaj Zrt. mellett a madridi magyar nagykövetségen megrendezett eseményen a SEFAG Zrt., a Gemenc Zrt. és a Zalaerdõ Zrt. képviselõi ismertették vadászati lehetõségeiket. A prezentációkkal, videó bejátszásokkal tarkított spanyol nyelvû workshopot Bucsi-Szabó Edit nagykövet asszony nyitotta meg, majd kérdésekkel is lehetett fordulni a jelenlévõ társaságok szakembereihez. A rendezvényen jelen volt Pintérné Viesel Judit mezõgazdasági attasé és Hajas Gabriella külgazdasági attasé is.

 

A madridi vadászati workshop és a kiállítások konklúziójaként elmondható, hogy a spanyol vadászok számára Magyarország kiemelkedõen vonzó. A tamási székhelyû Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. mellett a 2012. évi Venatoria és FICAAR kiállításokon az alábbi állami erdõ- és vadgazdaságok vettek részt kiállítóként: Vadex Zrt., SEFAG Zrt. valamint csak a Venatoria-n az Ipoly Erdõ Zrt.

FATÁJ Online; GYULAJ Zrt.; HuntingPress

 

 



2012-03-15 08:07:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül